А какво стана с "...и да оказа се че трябва да го начислим в м. май - когато лицето е било на работа"?
Е как плащане, дължимо по трудово правоотношение, ще бъде изплатено по ГД?!?
Ясно. На сайта им има някакъв линк Приемо-предавателен протокол, но не води до никъде :( Освен да се свържете с тях...
Стрелям напосоки: отнасяте го за мес. май?
За какво служи тази бланка? Да се регистрира на кого (работниците) по колко ваучери са дадени ли? Ако да - не става ли каквато и да е таблица? Или бланка поръчка?
То не е на дни, а на часове.

Не го разбрах този отговор, ама гледам, че в таблицата има по, кажи-речи, две седмици работа без почивни дни. Едната Галя пък има заложени само два почивни дни. Дида пък има само три... Не може без междуседмична почивка, пък и на два часа да работят дневно.

Пък щом е на месечно изравняване месецът е 20-21 дни (160-168 часа), а има заложени 209 часа...?!?
"П" почивен ден ли означава? Ако да - не са ли малко недостатъчни?!?
как се постъпва в случая,човека е без лична карта ,без адресна регистрация живее незнайно къде идва от друг град ..изобщо бетер имигрант  а аз трябва да го назнача на работа и да му направя Т.Д. но възможно ли е това в този случай .

На първо четене бих отказал да назначавам такъв анонимник, ама понеже не аз, а шефът назначава... може поне да му обясните рисковете. Голям човек без лична карта и адрес - не е читава работата. Едва ли е толкова безценен, че се налага да назначите тъкмо него.
Съгласен съм с ХХХХХ и така го прилагам, но ако погледнем буквално пише "след ползуване на платения годишен отпуск в пълен размер"...? :)
Мисля, че договорът е достатъчен, особено ако пише по-ясно за какво се договарят страните.
Приличат ми на равни.
Нямам много опит по отношение на болничните, но щом е един ден ми се струва, че загубата ще е само денят при втория работодател. Трябва да видите как ви е водил там.
Проблемът е, че лицето не иска да се връща при старите работодатели! Имали разногласия и няма как нито да намери трудовата книжка нито да иска УП 2!

Да преглътне и да отиде да си ги вземе от стария работодател. Да, верно, че ги има нещата в РОЛ-а, ама знае ли човек... все още "черно на бяло"-то е актуално :)
Все пак предлагам да премерите още веднъж, тоест да попитате и се уверите още веднъж, че са ви отговорили точно така, особено като вече знаете какво да отговорите. Случва се някой да не е чул, да не е разбрал (фирмата де) :)
Подписите не се ли издават само на физически лица? Фирмата няма как да подпише... или има?
Да вметна - дрегерът минал ли е през метрологията? :)
Ако НАП почнат да гонят и работниците за получаване на пари под масата, някой ден нещата може и да се оправят.
Чл. 13. (1) Средствата за допълнително трудово възнаграждение за постигнати резултати от труда през учебната година на педагогическия персонал, с изключение на директора, са включени в единните разходни стандарти за едно дете или ученик и се планират в рамките на бюджетите на училищата, детските градини и обслужващите звена в размер между 3% и 4% от годишния размер на средствата за работни заплати.

Годишният размер на средствата за работни заплати са от 01.01. до 31.12. Предполагам имате планиран бюджет за годината - за заплати, за ДТВ-та.

Аз бих ги определил върху ФРЗ (постоянните - основна, стаж, ПКС) без ДТВ, тоест стария §01-01, когато ДТВ се отчиташе по §01-09. Ако във ФРЗ включиш и ДТВ (каквото е и диференцитаното) ще се получи спирала нагоре - имаш 100 лв ФРЗ, начисляваш 3% и ако тези 3% ги включиш във ФРЗ става 103 лв, върху които трябва да изчислиш 3-те " и т.н.

Но най-добре изчакай знаещите да кажат.