Обходен лист за пароли и програми... ми е малко в повече, но не е невъзможно. Но пък след три месеца да търсят нещо е още в повече. Бившият служител освен да издиктува паролата по телефона или на място, друго не се сещам. За три месеца може всичко да се е случило на компютъра. Ако съм аз освен да им кажа паролата, ако това е причината, с друго въобще не бих ги отразил. Няма от какво да се защитавам.
Ако аз трябваше да го правя щях да напиша:
- В ДС - длъжност "Старши учител (в ПИГ)", код 1234-5678, с допълнението в скобите.
- в уведомлението - длъжност "Старши учител", код 1234-5678, точно както е по НКПД, без допълнението (то няма и друг начин де).

Като прочетох "ще сменим длъжността" си помислих съвсем друго - ДС, уведомление и т.н. Според мен в чл. 120 въобще не става дума за смяна на длъжността, и според мен не се налагат промени в Д1.
Както е кодът и наименованието по НКПД, а в скоби може да слагате допълнителни уточнения.

ПП Старшите възпитатели не остават ли като длъжност - чл. 227 (2) т. 2? Не се ли преназначават само младшите?
3065
Ами, това е, както обичат да казват, "управленско решение" :) Както реши директорът - така да е.
3066
Тъй както го чета чл. 220 ми се струва, че няма нужда от директорска заповед. Все пак учителите трябва да са си прочели задълженията, не може за всяко да им се пише заповед... но може да им се напомни устно :)
След като има разпределение на часовете по дни и часове не е ли достатъчно да се приложи към договора и в договора да пише "съгласно разпределението на часовете"? Не знам...
Не става ли да се обвърже някак с чл. 68 ал. 1 т. 2 - до завършване на определена работа - взимане на еди колко си часове?
Напишете п/п протокол, както предлага ХХХХХ и го прикрепете към фактурата.
Даже май в наредбата думичката беше "сходни" длъжности, тоест по-широко, като тези сходни длъжности трабваше да са определени във ВПРЗ кои са, за целите на признаването на стаж.
Може би това има значение (забележката към таблицата на МОД):

3. Осигурителят определя основната икономическа дейност съобразно преобладаващия брой заети лица по трудови правоотношения. Определянето на групата професии се извършва по структурата на Националната класификация на професиите и длъжностите - приложение 2 към Заповед №РД01-931 от 27.12.2010 г. на министъра на труда и социалната политика.

Когато осигурителят осъществява две или повече икономически дейности, основната му икономическа дейност се определя от дейността, в която са заети най-голям брой лица, работещи по трудово правоотношение. В този случай при определянето й не се вземат предвид работниците и служителите, които са общофункционално свързани с всички дейности на осигурителя. При равен брой работещи по трудови правоотношения в отделните дейности основната икономическа дейност на осигурителя се определя по негов избор.

Но изчакай знаещите да кажат.
Минаха доста месеци, но протокола все още не е подписан и ни можем да изнасяме млечни произведения...

Тоест, "не можем"?
Няма такова нещо като "оправили с вътрешна заповед" или "административен". Денят по законов ред е обявен за почивен, съответно дните са 22.
Предполагам, че няма проблем, стига здравословното му състояние да позволява. Разгледайте какви документи има (ТЕЛК?), както и документите от СТМ-то, които също ще направят оценка.
Хм, аз останах с впечатление, че грешката е при попълване на платежното, а не в банката? Банката как да разбере, че това ЕГН не е на това име?
... може и да е 50 години?
Хм... нямам такъв спомен.
Пък и числото 75 не се среща в КТ и КСО в смисъла на горното :)
Да, остават за ползване по-нататък.
В заповедта за прекратяване - не знам, може да се пишат или да не се пишат, но те си остават неползвани, което ще се види в справката (ако правите такава) при следващия отпуск. При нас не се пишат в заповедта (даже и не пишем заповед за прекратяване, когато има болничен) . Въпрос на организация.
КТ Чл. 175. (1) Когато през време на ползуването на платения годишен отпуск на работника или служителя бъде разрешен друг вид платен или неплатен отпуск, ползуването на платения годишен отпуск се прекъсва по негово искане и остатъкът се ползува допълнително по съгласие между него и работодателя.

Аз го разбирам, че след болничния ползването на остатъка на отпуска не става автоматично, а с нова молба/заявление.
Без да съм се зачитал много, струва ми се, че това е чисто плащане от сметка в сметка... въпреки ония неща в наредбата за касовите апарати и касовите бележки. Но нека знаещите кажат.