Каква е идеята да пише "дубликат"?
Според мен са 46!
Те дават 25 по КТД,
още 10 по КТД за "вредности", да ги кажем,
още 5 за намалена работоспособност, но пак са по КТД - т.е. те така са си решили да дадат. И до тук са 40.
А другите 6 от ТЕЛК-а са по КТ, което не могат да го избегнат.
Малко множко идват, ама онези 5, дето са ги определили в КТД-то, не могат да изместят другите 6...

Ми не - по КТД на mimito01 основният отпуск при ТЕЛК е 30 дни, а не основен 25 + допълнителни 5 за ТЕЛК. Просто малко витиевато са го написали колко е отпускът при ТЕЛК - написали са го като формула, защото, предполагам, има няколко категории работници с различни стандартни основни отпуски, едни 20, други 25, трети 30 и т.н.

"...имат право на основен платен годишен отпуск в размерите, определени с настоящия колективен трудов договор за заеманата от тях длъжност плюс 5 работни дни..."

Другият начин, по който са могли да напишат КТД е:
Тези длъжности имат 20 дни основен отпуск, а при ТЕЛК - 26 (щото това е минимума).
Онези длъжности имат 25 дни основен отпуск, а при ТЕЛК - 30.
Третите длъжности имат 30 дни основен отпуск, а при ТЕЛК - 35 и т.н, но е по-дълго, а и пишещите КТД обикновено са далеч от практическото му прилагане.

mimito01, вашият основен отпуск при ТЕЛК (30) е по-голям от този в КТ (26).
При изброените в наредбата длъжности работата се извършва по време на пътуване - движение на "работното място" влак, самолет и т.н.
Мисля, че на монтажниците трябва да се дават командировъчни, въпреки че "мястото им на работа са "Обектите на дружеството в страната".
Преди време бях питал писмено и ми отговориха, че (по КТ) 26-те дни са точно определени като абсолютна стойност, а не 20 + допълнително 6. В този смисъл, ако някой работник има основен отпуск 30 дни, то тези 26 влизат в 30-те, а не му се полагат 30+6. Това като пример.

Ако правилно съм разбрал работникът ползва:
- 25 дни основен по КТД;
- още 10 допълнителни дни за специфичните условия;
- и +5 дни към основния за ТЕЛК-а.

Работник без ТЕЛК има 25, работник с ТЕЛК - 30 дни основен - то си е казано "имат право на основен... равен на ... плюс 5", тоест тези 5 дни влизат в основния. До тук работник с ТЕЛК има 30 дни основен, което е над 26-те дни по КТ.

Обърни внимание на разликата - 10-те дни са "допълнителен" отпуск, а 5-те влизат в основния.

Според мен отпускът е 30+10.


Ще издадете УП.

ПП Горе се допълних.
Печатът като печат не е задължителен, може да опишете датите, стажа и подписите на няколко реда, едно под друго, както би било с наличието на печат.

А този текст не се ли пишеше, когато са равни?

НПОС
Чл. 40 (4) За времето след 31 декември 2002 г., ако продължителността на осигурителния стаж за лицата, работещи по трудово или по служебно правоотношение, е равна на продължителността на трудовия или на служебния стаж, в трудовата или в служебната книжка при прекратяване на правоотношението се вписва от осигурителя следният текст: "Осигурителният стаж е равен на зачетения трудов (служебен) стаж." Ако в трудовата или в служебната книжка не е направено посоченото вписване, осигурителният стаж се установява с документ по образец, утвърден от управителя на Националния осигурителен институт, издаден от осигурителя.
Да, но все пак зависи от големината на предприятието. Един завод не може да направи инвентаризация за една седмица. Във всяко предприятие се подхожда индивидуално. В моята организация (въпреки горния разтеглив период, който се отнася за всички разпоредители към общината - аз съм бюджет) мога да инвентаризирам всичко за един ден.
И забележете, че указанието за облагането на личното ползване е само във връзка със ЗДДС.
А разходът съгл. ЗКПО признава ли се?
И съгл. ЗДДФЛ и осигурителното законодателство при един такъв непаричен доход на лицето, какво правим?

Ами, че какъв е проблемът да кажат - "щом декларирате лично ползване следователно..." и следват всички неща, които сте изброили. "Длъжни" сме да сме го знаели и приложили :(
При нас е от октомври-ноември до някой януари (за МЗ и ДМА). Осчетоводява се към 31.12.
XXXXX вероятно има предвид това:

Превръщане на срочния трудов договор в договор за неопределено време
Чл. 69. (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.
(2) Предходната алинея се прилага и при срочния трудов договор за заместване на отсъствуващ работник или служител, ако трудовият договор със замествания се прекрати през време на заместването.

Тъй като гледам, принципно попадате в ал. 2 - ако заместникът остане да работи 5 дни. Само че вашият заместник не работи, а е в майчинство. В този случай не знам.
Нямам, а и не знам какво прави тази длъжност, но от гугъл излизат някои неща, които биха могли да се преработят, например този линк: http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=11317.0
Мисля, че няма такова нещо като "дарение за изпълнение на определена услуга", просто си е заплащане на услугата. Ако правилно разбирам въпроса де.
Постъпването на работа трябва да е след датата и часа!!! на получаване на уведомлението - пише го като си го отпечатате. Например, ако уведомлението е с час 12:18, то работникът трябва да постъпи след този час (тоест след като сте му дали отпечатания отговор от НАП) и трябва да прецените дали се вписва в работното време и т.н.
§ 1. По смисъла на тази наредба „промяна в обстоятелствата, подлежащи на деклариране” е промяна в декларираните обстоятелства по Раздел I, т. 1 и 2; Раздел II, т. 7,8 и 9; Раздел IV, Част І, т. 22, 24 , Част II, т. 25, Част IV, т. 33 от декларацията.

Раздел II
т. 9 Големина на предприятието според средносписъчния брой на персонала - 1-9, 10-49, 50-249, 250 и над 250

Изглежда попадате в Раздел II т. 9. Само как ще декларирате нула?

Може би сте тук:
Въпрос:  Работеща фирма, която е регистрирана като ООД с двама съдружници, които се осигуряват на друго основание в други дружества и нямат нает персонал, но единият съдружник има сключен договор за управление и контрол, следва ли да подава декларация?
Отговор: Да. Като договорът за управление и контрол се приравнява към трудов договор.

Но пък ако сте тук, то няма да има промяна - от ДУК+работник става само ДУК, все е от 1 до 9?
Да де - предоставени са, не са му отказани. Това, че не ги иска не значи, че не са предоставени. Както едно време (не знам как е сега) се депонираха заплатите на тия, дето не са дошли да си ги вземат - това, че не са си ги взели не значи, че не са им начислени, осигурени и т.н.
Не съм съгласен - самата декларация за отказ доказва, че работодателят е предоставил ваучерите на този работник, а той не ги иска. Не може да се откажеш от нещо, което не ти е предостатвено.
Може, не съм стигнал още до там.
Какво е това заявление, дето се носи в НОИ?