§ 1. По смисъла на тази наредба „промяна в обстоятелствата, подлежащи на деклариране” е промяна в декларираните обстоятелства по Раздел I, т. 1 и 2; Раздел II, т. 7,8 и 9; Раздел IV, Част І, т. 22, 24 , Част II, т. 25, Част IV, т. 33 от декларацията.

Раздел II
т. 9 Големина на предприятието според средносписъчния брой на персонала - 1-9, 10-49, 50-249, 250 и над 250

Изглежда попадате в Раздел II т. 9. Само как ще декларирате нула?

Може би сте тук:
Въпрос:  Работеща фирма, която е регистрирана като ООД с двама съдружници, които се осигуряват на друго основание в други дружества и нямат нает персонал, но единият съдружник има сключен договор за управление и контрол, следва ли да подава декларация?
Отговор: Да. Като договорът за управление и контрол се приравнява към трудов договор.

Но пък ако сте тук, то няма да има промяна - от ДУК+работник става само ДУК, все е от 1 до 9?
Да де - предоставени са, не са му отказани. Това, че не ги иска не значи, че не са предоставени. Както едно време (не знам как е сега) се депонираха заплатите на тия, дето не са дошли да си ги вземат - това, че не са си ги взели не значи, че не са им начислени, осигурени и т.н.
Не съм съгласен - самата декларация за отказ доказва, че работодателят е предоставил ваучерите на този работник, а той не ги иска. Не може да се откажеш от нещо, което не ти е предостатвено.
Може, не съм стигнал още до там.
Какво е това заявление, дето се носи в НОИ?
Е, бланка - аз.... се отказвам да получа ваучери за храна за месец ... на стойност ... лв

Само не схващам мотивите на служителя и не мога да преценя евентуалните последствия относно ЗКПО, въпреки, че са "предоставени". Както и какво се прави с тези останали ваучери - използват се следващия месец ли, остават ли, връщат ли се...?

Обяснихте ли му на служителя, че няма да му дадете 60 лв в пари?
Не виждам ЗДДФЛ за прави разлика в броя на месеците.
Защо не помислите за ГД?
Не всички бюджетни предприятия.
Според мен за прехода 48->56 дни няма нужда от ДС, щом има КТД. Но и да направиш ДС няма лошо.
8-те дни за ТЕЛК-а са само, ако са вписани в КТД като по-дълаг отпуск - и то те не са допълнителни +6 дни, а ... дни отпуск за тази категория служители. Ако в КТД няма такова вписване се гледат дните по КТ, и ако учителският отпуск е по-дълъг - ползва се той.
"Срочен трудов договор се сключва за определен срок, който не може да бъде по-дълъг от 3 години" - което аз разбирам така "При сключване на срочен трудов договор срокът, който ще се впише в този договор (и който не може да е разтеглив) не може да е по-дълъг от 3 години." Тоест, не става дума за ДС и удължаване.
А горестоящият разпоредител не казва ли нещо?
Не знам отговора, но ми се струва (в случая), че касовия отчет няма много общо с фактическото плащане. Не съм работил със СЕБРА - но щом преводите не са одобрени това не значи ли, че няма превод - нито хората са получили пари, нито НАП си е получил осигуровките? След като (ако) няма плащане през СЕБРА не е ли редно в касовия отчет да не се показва плащане? Няма ли начин да се засече има ли или няма плащане?

Офтопик във връзка с горното, но не знам дали е практически възможно - ако възложителят нареди плащане в последния работен ден на декември и при него мине (излезе от сметката му), но това плащане се получи по сметката на изпълнителя в първия ден на януари - какво става? Възложителят е направил плащане и следва да подаде съответните декларации (например чл. 73), но изпълнителят не е получил дохода през същата година и не следва за подава декларация (например ГДД)?


Само че при болничен след неплатен (без стаж) имаше проблем, трябва да се вземе предвид.
С уговорката, че скоро не ми е трябвало и не съм препрочитал и може да греша - мисля, че не (ако остатъкът от декемврийската заплата е платен през януари).
Фирмата в която работя  се занимава с черни и цветни метали  какво мога да им  дължа.

Не съм много запознат, ама ако вие претегляте желязото при приемане може и да се окаже, че сте МОЛ. Нали претегленото (влязлото) трябва да отговаря на наличното, като се приспадне излязлото.
Напускането на какво основание е? С предизвестие? За неплатени заплати? Друго?

Трудовата книжка се дава попълнена при прекратяване на трудовия договор, който явно още не е прекратен.
Ревизията - възможно е да са прави, ако сте МОЛ.
Плащането - ако говорим за януари - още е рано, независимо дали ще ви прекратят ТД.
Щом е със съгласие - всичко може. Само ми се струва, че ще стане с прекратяване и сключване на нов ТД. Не изчакай знаещите да кажат :)
Тъй де, в януарската заплата ще направят корекция заради декемврийския болничен и ще получите по-малко.
Да не се чудите - през декември сте взели цяла заплата, а е трябвало за вземете намалена за първите три дни на болничния и никаква за следващите над три работни дни, ако има.