Не знам отговорът, но щом е заличено от ТР има ли дружество (с валиден булстат), което да подаде декларацията?
Освен инструктажа няма ли попълнена ТК?
Карайте си по закон, въпреки че не знам доколко "преминава през обучение" е равносилно на "постъпването на работа" по смисъла на чл. 63 (4).
Булстат от вида 000001234, евентуално с разширение, е стандартен за бюджетните предприятия. За броя на цифрите - при толкова много нули може да има някоя в повече :)
Доколкото отпуските са регламентирани в КТ (а само размерът им в други учителски нормативи) - за календарната година.
Задължението не е ли по закон? Вписано или невписано в ТД то е задължение. Пък и да искате да се впише може да напишете нещо от рода на "измененията са в писмен вид ..."
... на основание чл.70 ал.1 и във връзка с чл.67, ал.1, т.1 и чл.119 ...

И ми се струва, че основанията са обратно.
Не виждам проблем. Пример - в една книжарничка, от която пазаря имат няколко формата фактури с различен брой редове - всеки кочан си има свой обхват, важното е да не се застъпват.
Според мен не е нарушение да се плаща само РЗ без аванс. Все пак в 270 (2) има едно "или" и "доколкото не е уговорено друго". При вас е уговорено друго - без аванс.
Но:
- желанието за аванс може да стане само с едно заявление от работника, без ДС.
- за (редовните) аванси не се внася ДОО и ДДФЛ, съответно не се подават Д1 и Д6. Внасят / подават се при изплащане на окончателните заплати.

Максимален размер - добре е да е тъкъв, не по-голям от отработената заплата до момента на даване на аванса. например, ако давате на 10-то число - да е до 1/3 от заплатата, примерно. Да не се получи така, че взел аванс, пък после я в болничен, я в неплатен и да чакате да връща. Цялата заплата като аванс - може и да не е забранено, но е нелогично и не в полза на работодателя.
Ако правилно съм разбрал:
- за 2012 е ползван целия отпуск
- за 2013 не е ползван, поради майчински
- за 2014 не е ползван поради майчински и неплатен.
За двете години 2013-2014 според мен се полагат 2 х 20 дни (с условието, че не съм запознат с неплатения за гледане на дете и го броя за стаж).
При тези въпроси и аз бих предложил наложителна предварителна консултация със счетоводител, на живо. Може да струва 20-50-100 лв, но със сигурност може да спести 2000-5000 -10000 лв. Има доста невидими за "фирмаджията" счетоводни неща, които трябва да се правят, да не говорим за бумащините по безопасност на труда, пожарни и т.н. в зависимост от дейността и големината на фирмата.
Няма проблем само тази длъжност да е на сумирано.
Ако издавате бележките само по обектите - мисля, че не. Ако издавете бележки и в помещението и по обектите - мисля, че трябва да имате два КА. Но най-добре колегите с практика да кажат.
Би трябвало да се полага, пропорционално на отработеното време за дадената година, ако е отработено по-малко. Стажът и какъв е учителят (младши, старши) няма значение.

Тук може да се запознаето по-подробно с наредбата http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135788630 Трябва да погледнете за всеки случай и в КТД.

ПП А, то я имало наредбата и по-горе.
...започнах работа на същия ден 12.10.15г. На 30.10.2015г. ми връчват трудовия договор...

Това е повече за притеснение, че започват не по правилата. Нали знаете, че преди да започнете на работа трябва да сте получили поне ТД, копие на уведомлението в НАП и длъжностна характеристика, трябвало е да ги поискате. Че кой знае какво можеше да пише вместо двата дни разлика...
За периода от 2011 насам на пенсионера не му трябва УП, в случай, че в ПР всичко е наред. Просто в заявлението ще посочи да се използват данните от ПР. Може да му обясните и евентуално спестите излишно писане :)
В обичайния случай при намаляване на работното време се намалява и основната заплата, освен ако шефът е съгласен да се взема 8-часовата заплата.
Моето ДС би изглеждало така:
Работно време - 6 часа
Основна работна заплата - 375 лв (освен ако шефът е съгласен на 500)
ДТВ за стаж - .... лв

Предполагам, че във въпросът под осигурителен доход се разбира именно заплатата.
ЮЛНЦ са ми малко мътни, може би да се използва някоя (новосъздадена, ако няма друга подходяща) сметка за такива вземания за членски внос. Все пак, в бъдеще е възможна стопанската дейност на това ЮЛНЦ и не е добре тази сметка (411) да се омешва с членския внос.
Най-добре изчакай знаещите да кажат.
411 - тази сметка не се ли ползва за клиенти?
А през периода 2014-2015 тази "стока" използвана ли е от клиента (във връзка с текущата й стойност)?