Хич да не е, обявата може да се ползва за частичен списък на нормативите и разните му там указания :)
Преди малко минах през един тукашен РП и питах дават ли фактура при купуване на марки, Казаха "да, разбира се". Ха сега де, сигурно депешата не е стиганала до наше село :)
Ясно. Чак неправилно... да кажем недължимо?
Протоколът съдържа ли данните, които се съдържат във фактура?
Според Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа не ми изглежда пощенските марки да са ценни книжа. Даже самите БП разграничават "български пощенски марки" и "пощенски ценни книжа". Таксовите - да. Ама, знам ли.
Пробвайте в друг РЕП.
БП винаги са ми издавали фактури за пощенските марки, които са за писма, за таксовите не се сещам.
1600-те са верни.
При вас болничен няма ли?
Възможно ли е облагаемия доход да е по-малък и при вас и тези 601 лв да са върху него?
Мисля, че се гони 2600, независимо от болничните и т.н.
Но не мога да разбера как я пенсионирате втора категория и веднага я назначавате на същата длъжност, която изведнъж става трета категория.
И защо я освобождавате, за да се пенсионира, като пак ще я назначавате?
Тук нещо не ми се връзва...

И аз тъй.
Я направете един краткотраен ТД за извършване на определена работа и си вържете гащите... Че не се знае.
Ми, доколкото се ориентирам, ще попълните ново редче с новата длъжност и заплата, после пак.
И пак доколкото се ориентирам, това не е съвместителство или заместване, просто променяте длъжността на човека, а старата длъжност/бройка остава незаета, но нека знаещите кажат :)
Без да съм чел конкретно, струва ми се, че въобще не трябва да пипате ТК.
Всъщност - с това ДС какво променяте? Нова длъжност, без да изпълнява старата, или изпълнява и двете?
В този случай прекратяването на ТД вероятно е неизбежно, струва ми се, че е по-добре да се бориш за обезщетения за освобождаването, за неползвания отпуск и т.н.
Това вече е друго. Какво каза работодателят за връщането ви на работа и къде ще е? Той въобще знае ли, че има такъв работник без работно място? Трябваше първо това да коментирате и уточните, вижда ми се по-важно в дългосрочен план, освен ако не искате да напускате. Да не ви плаша, но така описано, вероятността да ви предложи да ходите в друг град на работане е изключена. Или пък за съкращаване на щата.
А ако тръгнете на работа и си подадете заявление за отпуск, така, както всички останали? Това, че се е сменил собственикът на фирмата не променя нищо, фирмата си е същата, със същите права и задължения от/към вас. Ако работодателят не разреши ползването на отпуска тогава вече може да почнем да се притесняваме и мислим какво да се прави.

Щом директорският стаж е заверен, остава само учителския, като вероятно трябва да имате предвид и дните от неплатения, зачетени за стаж, както и няколко дни платен за времето на неплатения със стаж (какво безумие).

Но - малко ме притеснява дали РИО, като работодател, е трябвало да попълва ТК, щом основният (учителският) ТД не е прекратен.

Освен това, това "преназначаване" (ако е попълнено от РИО) също не ми звучи дабре - РИО е нов работодател и учителят не е преназначен в директор, учителят си остава учител в неплатен отпуск.

Но най-добре нека знаещите с практика кажат :)
За връщането - нежеланието не е ли от сега нататък? Иле е предплатил? Ако да - сторниране?

Неплатените - вариант да си седят като вземане до момента на плащането или вариант да ги начислявате при плащането?
Запитване може да се пусне и по обикновената поща, закъснението ще е 1 ден. Срокът за отговор е много по-голям.
Това виждам аз:

НАРЕДБА № 5 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2002 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО И РЕДА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА УВЕДОМЛЕНИЕТО ПО ЧЛ. 62, АЛ. 5 ОТ КОДЕКСА НА ТРУДА (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 17 ОТ 2011 Г., В СИЛА ОТ 25.02.2011 Г.)
В сила от 02.01.2003 г.
Издадена от Министерството на труда и социалната политика

Обн. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2003г., изм. ДВ. бр.39 от 25 Април 2003г., изм. ДВ. бр.88 от 8 Октомври 2004г., изм. ДВ. бр.1 от 3 Януари 2006г., попр. ДВ. бр.3 от 10 Януари 2006г., изм. ДВ. бр.25 от 24 Март 2006г., изм. ДВ. бр.7 от 22 Януари 2008г., изм. ДВ. бр.1 от 6 Януари 2009г., изм. ДВ. бр.1 от 4 Януари 2011г., изм. ДВ. бр.17 от 25 Февруари 2011г., изм. и доп. ДВ. бр.30 от 1 Април 2014г.

http://lex.bg/laws/ldoc/2135462365
Нещо подобно:

И.Гочев:-Служител пътува на връщане от командировка, през почивен ден /през този ден не е работил, но пътува през целия ден/. Дължимо ли е трудово възнаграждение, обезщетение или друго, затова, че не е при семейството си през официален почивен ден, а се прибира от командировка. Уточнявам, че изключвам всички плащания по Наредбата за команировките.
Дата на задаване на въпроса:21.1.2009 г. 15:28:09

Уважаеми господин Гочев, Дните за командировка се определят в календарни дни и могат да включват почивни или празнични дни. За времето на командировка през почивните дни, лицето получава командировъчни пари, които по смисъла на чл. 215 от Кодекса на труда са обезщетение, за неудобствата, които се създават за лицето. Извънреден труд се заплаща само в случаите, когато със заповедта за командировка е разпоредено командированият в мястото на командировката да извърши работа, за която се предвижда трудовото възнаграждение да се определя според изработеното, и при извършването на тази работа е положил извънреден труд-чл. 4, ал. 2 от Наредбата за командировките в страната. СС

***

Елица Кирова: Работодател, който е командировал свои служители на обучение в почивните им дни - събота и неделя, длъжен ли е след това да ги компенсира с допълнително почивни дни през работната седмица?
Дата на задаване на въпроса:04.6.2009 г. 16:33:17

Уважаема госпожа Кирова, Съгласно чл. 153, ал.4 от Кодекса на труда (КТ) за положен извънреден труд в двата дни от седмичната почивка при подневно изчисляване на работното време работникът или служителят има право освен на увеличено заплащане на този труд и на непрекъсната почивка през следващата работна седмица в размер не по-малък от 24 часа. При командироване извънреден труд се заплаща само в случаите, когато със заповедта за командировка е разпоредено командированият в мястото на командировката да извърши работа, за която се предвижда трудовото възнаграждение да се определя според изработеното, и при извършването на тази работа е положил извънреден труд-чл. 4, ал. 2 от Наредбата за командировките в страната. СС
Вероятно ГД ще свърши работа, но може би трябва да се вземе предвид и наличието на възможност за ТД за надомна работа. Пак е въпрос на преценка според конкретните обстоятелства.
Да бе, верно, че целият болничен ще е от работодателя, отнесох се :)