При подаване на болничния от работодателя не си спомням да се споменава длъжността. Почти съм сигурен, че е така и при подаване от лекарите, така че нищо страшно не е станало.
Тоест искате да разберете какво трябва да се получи все едно сте в миналия месец? Ами ако в модула ТРЗ зададете данните за миналия месец? Или не разбирам въпроса.
Тъй е, но ако плащат за тока на наемодателя дали ще е съгласен?
И смяна на партиди сигурно (ток, вода) ще се наложи, и там може да искат документи за имота, освен договора за наем?
Не, не води.
Трябва, все пак да обърнете внимание, ако издавате фактурите от някакъв счетоводен софтуер, да не би този софтуер да ги третира по някакъв начин и да ги праща автоматично по разни отчети за приходи, файлове за ДДС и т.н.
Ама пък и да издадете "фактура", от останалите документи се вижда за какво е и не би трябвало да бъде възприета като издадена за търговска доставка.
"...да имат придобита задължителна минимална степен на завършено образование и съответстващ към него действителен стаж по специалността..."

Така, както е изредено - образование и съответстващ стаж към него звучи като стажът да е след образованието. Но пък ако са искали да кажат, че се признава само стажът след придобиване на висшето образование са могли и да го напишат, а не са. Съответствието остава за годините.

В областта на счетоводството стаж може да има и без висше образование, даже в подточка "в" е подобен случай. Там обаче са направили разлика в изказа -  "стаж в областта на счетоводството" и "стаж като счетоводител", стиснили са го до по-конкретни длъжности.

Ако стажът ви преди висшето образование е като счетоводител (в съответствие с подточка "в") бих приел, че се признава и той.
Сделки или не, ще има (евентуално) авансови вноски. Повечето партии казват, че няма да подкрепят такъв закон.
ЧСИ-то реално не знае колко са вноските, които освен всичко може и да не са еднакви всеки месец. Колко са може да се разбере при някаква проверка.
Не мога да споделя, понеже нямам, но с ексела става за 10-15 минути :)
Според мен може и съм го правил без проблем по отношение на болничния.
Бих си помислил, че е техническа грешка оставянето на този текст в графата.
Сега писах на мейла на ДВ, ще видим какво ще кажат :)
Как си представяте отчитането на половин отработен ден и половин в болнични? :)
Може би да погледнете чл. 9 от наредбата?
Минималната часова ставка е законна...
Законна, щом е вписана в закон, но въпросът е: с примера на питащата, 18 х 6 х 4.76 = 514.08 лв при пропорционална МРЗ за 6 часа 585.00 дали НАП ще приеме Декл.1 с такава сума за цял месец с по 6 часа на ден? Не ми е трябвало и не съм пробвал, затова и питам.
Тази часова ставка е хубаво, че я има (за някакви цели), но ако се водим по нея може и да възникне проблем в края на месеца.
Например, мес. април има 18 работни дни и ако се водим по договорена часова ставка, за цял отработен месец става: 18 работни дни х 8 часа  х 4.72 лв = 679.68 лв, което е далеч от месечната МРЗ. Чак при 21-дневен месец сметката ще излезе над МРЗ.

В случая с примера на питащата, 18 х 6 х 4.76 = 514.08 лв при пропорционална МРЗ за 6 часа 585.00, както е напирала и ХХХХХХ. За мен ще има проблем с декларациите. Или не?
Е, все пак не е обучение.
93.19 Други дейности в областта на спорта?
КУТ/ГУТ пък защо? Какво общо имат ваучерите с условията и реда на труд... още повече, че не се дават за труд?
Ако приемем, че ваучерите са социален разход, може начинът на разходване на социалните разходи да се приеме от общо събрание на работниците. Но в (някои от) частните фирми това не е много реалистично. Може би някакъв протокол за решението на работодателя би свършил работа... ако някой въобще го пита защо така е решил.

До края на миналата година при нас ваучерите се даваха отделно от заплатите, в различни дни, с различни ведомости за подписите и въобще не ги отбелязвах във ведовостта за РЗ. Но след промените в НАП-ските декларации в края на 2022 г. трябва да ги отразявате във ведомостта, а може да ги давате пак отделно от заплатите. Даже е добре да се разграничават от възнаграждението за труд и да не приличат на такова. И да не намалявате заплатите за сметка на ваучерите :)
Това от цитираното становище това: "...След изчерпване на възможностите за ползване на отпуски..." ми се струва незаконосъобразен отговор. Няма как в случая арестуваният да бъде накаран да пусне отпуск, най-малкото физически е (почти) нереалистично, дори и да иска.