А какво пише в досегашния ТД за мястото на работа?
...и за всички продажби от сутринта до обнародване в ДВ...
Само да можем да познаем кои са продажбите и в колко часа е обнародван ДВ :)
Да се включа и аз с нещо, което никога не мога да запомня (и добре, че не ми се е налагало да прилагам) - тези 6 работни дни от примера - 6 осемчасови дни ли ги разбираме, или 6 двучасови? 6 двучасови, нали?
Принципно, не е ли първо фактурата за извършената работа, после плащането? На какво основание и колко ще платят американците, ако няма документ... принципно?
Има и някакъв друг подобен регистър или сайт, откъдето някои фактурни програми дърпат данни за получателя. Поне за нас данните не са актуални, а и за времето преди промяната ни пак са далеч от истината. И от време на време връщам, колеги, които не са погледнали какво са им писали на фактурите. А че редовно се обаждат, че "абонаментът ви за нашия каталог свърши, ще ви изпратим проформа фактура" ще го пропусна. Ако мине... :)
За целите на осигуряването и Декл 1 платеният отпуск и отработеният ден са едно и също.
Това "ние ще знаем" може да излезе по-скъпо от платените три дни болничен. Питайте директора дали му се спира осигуряването когато той излезе в платен отпуск :)
Въобще няма да е фатално да освободите човека от 11-ти, 12-ти и който и да е следващ ден, не знам защо е това буквоядство. Освен това, практиката често показва, че може да липсва някой и друг ден/месец стаж, та е хубово добре да проверите :)
При прекратяване в срока на изпитване предизвестие не се дължи. Дължи се обезщетение за неизползван отпуск, евентуално.
Аааа, ясно, не се светнах да това :) На мен ми дават направо фиша от първия работодател, но работникът ми е добричък :)
А за къде трябва тази служебна бележка, кой я иска? Не би ли трябвало работникът да си вземе бележки и от двете фирми?
Това, което ще напишете зависи от това, какво искат. За касата и банката може да представите касова книга (за касата, ако водите), или банкови извлечения... амо колко подробно искат, за какъв период...?
В този случай основната РЗ и стажа са константни, индивидуалното участие е променливо, Един месец то може да е нула, друг може да е 1000 лв. От което идва, че или "базовата брутна заплата" трябва да е равна на основната плюс стажа (в случая с нулево индивидуално участие), или основната да се променя, в зависимост от участието, ако "базовата" е по-висока.
"Минимална основна заплата за длъжността". Сложете "минимална" за да имате някаква гъвкавост, поне нагоре.
Според мен тези прагове (МОЗД) трябва да са вписани във вътрешните правила, а в ТД просто да пише "основна заплата" и съответната определена сума.
Е, щом нещо го няма публикувано в ДВ, то не съществува :)
Тъкмо преди минута четох, че: "И бащите да имат платен отпуск за гледане на дете до 8 години. Такова становище изпрати омбудсманът Диана Ковачева до председателя на Народното събрание Никола Минчев и депутатите от Комисията по труда и социалната политика във връзка с новия текст от Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда (КТ)."
Договор за наем не звучи като договор за пазене - тези неща не са ли уточнени в договора?
Аз съм направил служебен мейл, който е само за НАП, НОИ, статистика и други подобни служби. Още преди хакерската атака на НАП получавах спам, което значи че там някъде се раздават или продават.
Членският внос някакъв вид сделка (облагаем оборот) ли е? На членски внос начислява ли се ДДС?
Пак да питам - този договор в Русия засяга ли тукашното назначение като "директор", че се интересувате от него?
Защо се влияте как е било преди? Сега как/на какъв ТД/длъжност ще бъде назначен?