И аз щях да попитам защо 750, нали МРЗ е 710? Не говорим за по-високи суми (двайни-тройни) на заплатата.
И от мен да :)
Не гледайте на 12-те месеца като на календарна година "януари-декември". Като дойде (условно казано) първо число на който и да е месец сумирате оборотите от предходните 12 месеца и гледате дали надвишават 50000 лв. Ако да - трябва да се регистрирате (сега, този месец). Ако не - не трябва (този месец). На първо число на следващия месец правите същата сметка за предходните нему 12 месеца и така всеки месец занапред. Явно сте изпуснали срока, погледнете какви са санкциите, освен че сигурно ще ви регистрират със стара дата. Но нямам опит с ДДС-то и може да греша.
Така, както го описвате би трябвало да е наред.
Касовите книги не са задължителни от няколко години.

Може да програмиране КА така, че да няма излишни департаменти, например Д1 и Д2 и т.н. да са все хранителни стоки. Всъщност, не трябваше ли стоките да са описани по-подробно а не просто "Хранителни стоки"?
Хипотетичен въпрос: имам данъчно събитие на 20-то число, издадена ми е фактура на 25-то число (в срок). След два дни виждам, че фактурата е грешна и искам да я анулират и издадат нова. Само че издателят е пускал и други фактури и могат да я издадат с дата 27-ми. Връщам старата, взимам новата. Къде е грешката и неспазването на закона? :)
Как се продава във ФБ или ИГ? Те не са ли просто място за реклама на стоката?
Днес е 25-ти, защо да сте изпуснали 5-дневния срок?
По бабешки:
ДС - 20.05.
срок от 1 ден от ДС - 21-ви
срок от 2 дни - 22
срок от 3 дни - 23
срок от 4 дни - 24
срок от 5 дни - 25 - днес
Според мен, отзад напред - еквиваленти не са, блокирани не са, остават разплащателни. Все пак, статистическият отчет е с тяхна си специфика и деление, някои неща може да се съвпадат със счетоводното отчитане. А и не е от такова голямо значение... мисля си.
Не бих казал, че парите в депозита са блокирани. Има "глоба" за предсрочно теглене, но все пак парите са разполагаеми.
И според мен декларацията трябва да е априлска.
То ясно, че има КТ и наредба, чуденето е защо там е така. Напълно безсмислено и утежняващо упражнение.
Винаги съм се чудел защо се прави тая врътка с изчислението на отпуските, а не се плаща текущата надница. И без друго, като цяло, ако има разлики те са минимални.
Добре, ама това не води ли след себе си и евентуално обезщететие по 222 (3)?
Докато не видя документ от НОИ, че й е отпусната пенсия (че е придобила право на пенсия) не бих освобождавал по чл. 327 ал. 1 т. 12 - само достигнатата възраст не е достатъчна за придобиване на право на пенсия, може нещо със стажа да не е наред.
Е, щом точно НОИ са пратили, че има стаж и предписват да му се плати - какво ви притеснява.
Те НОИ няма как да заят дали ви е представил ТК и какво ви е подписал, работят по каквото декларирате при подаване на болничния и техните си данни.
Отношенията между работник и работодател са двустранни, което включва и коректост на всяка страна към отсрещната. Вие искате да сте коректни, но работите по документи, трябва да се уверите, че работникът има 6 месеца стаж с ОЗМ. Ако трябва поискайте писмено да ви представи документ в някакъв срок. Ако не ви даде - бих приел, че няма. В противен случай сте уязвими, ако платите, а някой ден се окаже, че няма.

ПП Осигуряването е на каквото си изработи от тези 1500 лв (ако това е месечната му заплата).
Ако приемем, че му се полагат болнични - как ги смятате, чи излизат повече?
Това "си взима през ден неплатен отпуск" как да го разбираме? Ако буквално - значи има повече отработени дни (през април).
Я погледнете какво се иска в, например, чл. 68 КСО?
Аз само да попитам - 120% надценка означава два пъти и кусур ли над доставната? Или от "100" става "120"?