За моята заплата пък отношението е 0.776... ами сега?!? :)
Е именно де, има "нещо такова", щото има разнообразни случаи и не може да се даде общовалидна формула, за каквато е въпросът. Например с ТЕЛК - и хоп - 0.1 няма да е 0.1.
На този въпрос могат да отговорят в университета.
Този стаж не се ли изисква като част от обучението? Като не отидете на стаж и нямате оценка ще завършите ли? Не е ли все едно да не отидете на изпит?
Аз бих изчакал да получа редовен болничен, в т.ч. и подписан от лекаря (неподписан документ не е документ)... че и гледам по телевизията какви неща стават... :)
(Брутна - лични СО) - (Брутна - СО)*0.1 ... нещо такова, принципно :)
Колко са личните СО - това вече е плаваща величина :)
Плащането може да стане на базата на някакъв протокол, чек-лист, докладна от ръководител на групата и т.п. В заповедта финансовите параметри - дневните пари ще са определени, просто този протокол или лист или докладна ви дава информацията за плащането - на кого, за кои дни.

Не знам дали няма да е удобно да се направи нещо като седмична/месечна таблица за изпълнените командировки, по дни и хора, с техни или на ръководителя подписи.

От друга страна пък, теоретично командированите трябва да изготвят доклад в определен срок, та тази таблица може би не е подходяща като документ...?!?

Вижте дали нямаше някакъв максимален срок на командироване, в края на който могат да се правят тези неща. Ако има максимален срок вероятно ще трябват няколко последователни командировки, щом става въпрос за повече месеци.
Мисля си, че дори само това, че платеният отпуск в Д1 е равнозначен на отработено време, би трябвало да има прекъсване... но изчакайте знаещите да кажат :)
От това:
Но самото отсъствие  от работникът реално би следвало да се е случило през месец май /15 дни календарни/
оставам с впечатлението, че таткото е ходил на работа, а сега някой му е казал, че има право. Ако беше ползвал реално отпуск, дори неразрешен, някой щеше да забележи, че го няма и да пита къде е и какво става. Но кой знае, може да греша... но ако не греша бих отправил таткото по живо по здраво (два месеца след събитието). Ако работодателят е омазал нещата трябва да се оправят.
Точно това направихме - първото, със сухо и леееко надменно писмо, но любезно, с написани неща, които е трябвало сами да се сетят :) Още повече, че са видели започването на осигуряването в следващия месец и не е пропусната Д1 за предния.
Сигурно има някой друга стотинка или лев разлики на брутната заплата с и без отпуски? :)
Писмо от НАП, почти година след подаване на уведомлението:
Информацията ми е от първо лице, а виждам нагоре в дискусията, че не съм само аз. Може да не е винаги, може да не е навсякъде, но се случва. Затова писах, колегите да го имат предвид.
Няма нарушение на трудовото законодателство, но има образуване на нерви в главите на счетоводителите. Ако последното може да се избгне - добре :)
Не мисля, че едно "Да" на някаква молба е завършено ДС. Това "Да" е по-скоро сигнал към ТРЗ-то да подготви документите и сигнал към работничката, че нейната работа ще стане. ДС си има определена форма, подобна на ТД и е редно да се спазва. С подписването на ДС е редно да се връчи и ДлХ... да не кажем, че е нормално работникът да се запознае с ДлХ предарително, да е наясно какво се иска от него и може ли да го изпълни, че да сключва ТД или ДС.
Във вашия случай, щом имате фактура на името на организацията, е разход за външна услуга по §10-20 (не за храна).
И да се прекратява договорът с временното "напускане" това няма отношение към ЗДДС. Фирмите са свободни да договарят помежду си всичко, което им е върши работа, стига да не нарушава закона. Неплащането на наем за времето на неползване на имота не нарушава закона, а щом ще имате протоколи - чудесно.

ПП Договорът за наем юридически задължително ли е да е писмен? В смисъл - не е ли теоретично възможно фирмата наемодател да отдава под наем без договор, а само с издаване на фактура. Този месец се явява наемател - има фактура. Другия месец няманаемател - няма фактура.
Принципът на предпазливостта :) Всичко става, може на човека да му хрумне да не подписва нов договор. Е, заличаването не е кой знае каква трудност, но защо трябва. Да се подава неподписан договор - не че не е възможно, но е неразумно, а и ненужно.

Според мен няма пречка при реална физическа възможност ТД да се подпише и по време на болничен (все пак човекът е болен, не недееспособен), но съм чел и противното мнение.

Само "да го подпише и да излезе в болничен" не става, защото трябва да почне работа поне ден, за да е осигурен при издаването на болничния.
Щом наемодателят е съгласен - никакъв проблем.
Ако пък наемодателят е частно лице и "се имате" и разчитате на дадената дума, такива протоколи даже не са нужни.
Ако съставяте протоколи трябва добре да обмислите какво действие протоколирате - "напускане" може се приеме и за прекратяване. Най-малкото споменете, че договорът не се прекратява, а неползването на имота е временно.
Но, когато имаме със срок на изпитване, можем да го освободим без предизвестие?
Да, ако срокът на изпитване не е изтекъл.
Само да вметна по отношение на втората фирма - НАП сравняват подадените Ув62 с подадените Д1 и засичат, ако има Ув62 а няма Д1 за даден месец. Теоретично и практически започването на работа по уведомен ТД може да е договорено за след дни или месеци от подписването му, НАП обаче пращат писма за актове и трябва да се обяснявате "що така". В този ред на мисли, по-добре е договор да се сключи и уведоми не много преди започването на работа.