Правя точно това, което сте описали и смятам, че е достатъчно.
Ако няма задължение да води счетоводство, според мен не би следвало да подава и отчет.

ТР
Чл. 2. Не се смятат за търговци:
2. занаятчиите, лицата, извършващи услуги с личен труд или упражняващи свободна професия, освен ако тяхната дейност може да се определи като предприятие по смисъла на чл. 1, ал. 3;

(3) За търговец се смята и всяко лице, образувало предприятие, което по предмет и обем изисква неговите дела да се водят по търговски начин даже ако дейността му не е посочена в ал. 1.
Здравейте, а на какво основание услугата би попаднала сред освободените доставки?
Според мен е стандартна услуга с място на изпълнение България и следва да се издаде протокол по чл.117.
Би трябвало да имате място за 20 позиции.
от ППЗДДС
За митническа декларация/митнически документ, удостоверяващ приключване на митническите формалности, в полето се попълва номерът, под който е издаден, съгласно митническото законодателство, без датата. Попълването на този номер включва: буквен код, кода на митническото учреждение, митническия режим, поредния номер от регистъра, както и разделители между тях "/" или " - ". Съдържанието е ляво изравнено. Полето се попълва задължително, като позициите, които не се използват, не следва да са запълнени със знак за "0".
Зависи дали докато развива дейността си ще попадне в критериите за местно лице на България

Местни физически лица

Чл. 4. (1) Местно физическо лице, без оглед на гражданството, е лице:
1. което има постоянен адрес в България, или
2. което пребивава на територията на България повече от 183 дни през всеки 12-месечен период, или
3. което е изпратено в чужбина от българската държава, от нейни органи и/или организации, от български предприятия, и членовете на неговото семейство, или
4. чийто център на жизнени интереси се намира в България.
(2) За целите на ал. 1, т. 2 лицето се смята за местно за годината, през която пребиваването надхвърли 183 дни. Денят на излизане и денят на влизане в страната се смятат поотделно за дни на пребиваване в страната.
(3) За целите на ал. 1, т. 2 периодът на престой в България единствено с цел обучение или медицинско лечение не се смята за пребиваване в България.
(4) За целите на ал. 1, т. 4 центърът на жизнените интереси се намира в България, когато интересите на лицето са тясно свързани със страната. При тяхното определяне могат да се вземат предвид семейството, собствеността, мястото, от което лицето осъществява трудова, професионална или стопанска дейност, и мястото, от което управлява собствеността си.
(5) Не е местно физическо лице лицето, което има постоянен адрес в България, но центърът на жизнените му интереси не се намира в страната.
Според мен не, освен ако не са над двойния размер по наредбата.

(6) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., предишна ал. 5 - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 98 от 2018 г., в сила от 01.01.2019 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2022 г., в сила от 01.01.2023 г.) Работодателите изготвят справка по образец за изплатените през годината доходи по чл. 24, с изключение на доходите по ал. 2, т. 1, букви "а" - "д", т. 2, 3, 4, 5, 6, 7, т. 9, когато са предоставени в натура, т. 10, 12, 13, т. 16, когато са предоставени в натура, т. 17, когато са предоставени в натура, и по ал. 4 и за удържаните през годината данък и задължителни осигурителни вноски. В справката се включва и информацията, свързана с определянето на годишната данъчна основа и годишния данък по реда на чл. 49 за лицата, на които към 31 декември на данъчната година работодателят е работодател по основното трудово правоотношение.
В това писмо като доказателства се споменават и допълнителни документи по организацията
https://nraapp02.nra.bg/cms5/apps/wqreg/cache/826325f26c507375f01908ee76909c81?page=1

Скрит текст :

Но реално ЗКПО е достатъчно ясен и касова бележка би трябвало да е достатъчна (особено ако разходите са в нормални размери).
Нямате ли ги разпечатани на хартия?
Нищо, приехме, че ще обясняваме при ревизия  :smile1:
Няма процедура за такъв вид грешка.
Имах подобна случка преди време и от фирмата за поддръжка  казаха, че не може да се сторнира сторното за съжаление.
Внимавайте да не попаднете в хипотезата за безвъзмездна доставка.

Скрит текст :

Отделен въпрос е и отклонението от данъчно облагане по чл.16 от ЗКПО.


Според мен не би трябвало.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 108 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 97 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) В облагаемия оборот не се включват доставките по ал. 2, т. 2 и 3, когато не са свързани с основната дейност на лицето, доставките на дълготрайни активи, използвани в дейността на лицето, както и доставките за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2 и 3.

Но предвид, че формално и предоставянето на заем, и сделките по прехвърляне на дялове са финансови услуги, не изключвам възможността НАП да са на друго мнение.
Аз ги слагам в група VII.
Ако попадате тук, не
Чл. 21. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получател е данъчно незадължено лице, е мястото, където доставчикът е установил своята независима икономическа дейност. Когато тези услуги се предоставят от постоянен обект, който се намира на място, различно от мястото, където доставчикът е установил своята независима икономическа дейност, то мястото на изпълнение е мястото, където се намира този обект. Когато няма място на установяване на независима икономическа дейност или постоянен обект, мястото на изпълнение на доставката е мястото на постоянния адрес или обичайното пребиваване на доставчика.

И си следите оборота за евентуална регистрация по чл.96 от ЗДДС.
Колкото си реши конкретното предприятие, няма регламентиран максимален размер.
Скрит текст :
Това си е приход и подлежи на деклариране в двумесечен срок и облагане и по ЗМДТ.
Ако получавате стоката безвъзмвездно, няма ВОП.
Ами дали са ви чудесни насоки по-горе. Защо да бързате да я включвате без право на ДК?
Данъчното признаване на разхода не зависи от това дали сте ползвали данъчен кредит за него.