И още нещо се сетих през 2017г. сме подали уведомление по чл.62, ал..5 с код: Допълнително споазумение  за всички назначени лица заради код ЕКАТТЕ,, вкл. и на майката, като заплата  й е записанана прага от 2016 и на никого не е изготвяно Допълнително споразумение,. То трябва ли да се запише в книжката?
А трябва ли да се записва, че осигурителният стаж е равен на зачетения трудов стаж, при положение, че преди майчинството е била на 8 часа при нас?
и в трудовата книжка не трябва да правя преназначения, заради МОД, а да запиша само освобождаването и трудовия стаж за периода?
Имаме служителка, която 2 дни преди на изтече обезщетението за отглеждане на малко д  ете до 2 години, ни представи заявление, че  иска да напусне и моли да е веднага след изтичане на срока за обезщетението за отглеждане на дете до 2 години или това заявление да се счете за едномесечно предизвестие. Шефът се съгласи да я освободим, но не съм на ясно, след като няма нито един отработен ден при нас след майчинството, следва ли да издавам Допълнителни споразумения за промяна в МОД на длъжността й и ако да с каква дата да ги издам, Промените в МОД трябва да се отразят и в трудовата книжка и чак тогава да я освободя или само да я освободя и изчисля трудовия стаж, без да отразявам промяната в МОД в книжката?
Закрила съм я със с-ка  493, става въпрос за 0.20лв лихва за данък наем, но ще корегирам и ще преобразувам. Благодар Ви много! Лек и успешен ден на всички!
Много Ви благодаря!  А в случаите, в които става въпрос за лихва за забавени осигуровки на служители и данък наем - задължително  ли е в 621 с-ка и после да се преобразува финансовия резултат или може да се начисли в 494 с-ка - разчети за лихви и разчетът да се закрие с плащането?
Здравейте!
Как е по-правилно да се осчетоводява лихва просрочие по забавени осигурителни вноски на управител на ЕООД: в 621 и после в увеличение на финансовия резултат за данъчни цели или ипри положение, че осигуровките са за сметка на СОЛ и лихвата да бъде осчетоводена в 493 и да не се преобразува ГДД? Няма издаден РА  или принудително присъединяване, Лихвата се вижда в ПИК на лицето?