Благодаря Ви много, доколкото разбрах има едномесечно предизвестие,иначе е сключен до края на годината,незнам как да се оформи това предизвестие..
Правилно ли е в граждански договор за консултанска услуга за определен период да има клауза за едномесечно предизвестие и ако има такава и някоя от страните прекрати договора преди крайния срок,как се оформя?
Здравейте, интересува ме къде могада намеря информация относно всичко за майчинството преди 1990 година.По-скоро за болничните преди раждане,кое се заичта за трудов стаж,платено и неплатено майчинство,как се е изплащало и др.
Благодаря
Здравейте, има ли нещо по-особено при назначаването на работници при зем.произовдител,знам,че трябва да е на трудов договор,но с осигурителнакнижка,къде може да се намери повече информация?Благодаря.
Здравейте и честит празник!
Искам да попитам за обезщетение по чл.221 ал.1-лице напуска по чл.327 за неизплатени заплати и до последната дата на работа е в платен отпуск, как се начислява това обезщетение - за един месец предизвестие и се начислява в последния месец ли?
Много Ви благодаря! :wave:
Да наистина е понеделнишки,изненадаха ме задобро утро,става въпрос за служители,които са работили в нетрезво състояние,имам доклад от ръководителя им, искам им обяснеия и заповед, нали така?
Здравейте, как се оформя процедурата по уволнение на служители, които не са дошли на работа заради напиване!
Здравейте,искам да попитам трябва ли земеделските производители да имат ревизионна книга?
Здравейте,искам да попитам възможно ли е да се съвместяват две длъжности без да се пусне допълнителен трудов договор,например длъжност - личен състав,втора длъжност по съвместителство - секретарка,само със заповед.Как се оформя?
Благодаря предварително!
Благодаря!Т.е. ако има документ за преминато обучение,няма значение какво образование има,така ли?
Здравейте,имам един въпрос-какви са изискванията за заемане на длъжността координатор по безопаснот и здраве,като образование? Може ли машинен инженер да се назначи на такава длъжност?
Здравейте,как се процедира при освобождаване, когато има служител на срочен трудов договор /до приключването на определена работа/ и служителя има телк?Пак ли трябва да минава освобождаването през инспекцията по труда?
Благодаря предварително!
Здравейте, имам нужда от помощ-трябва да назнача работник на длъжност водопроводчик,но се оказа,че лицето си е изгубило свидетелството за правоспособност/има само за заваряване/,освен това е с основно образование.Има трудов стаж над 10 год. във ВиК,но това достатъчно ли е за да го назнача на такава длъжност?
Благодаря за отговорите,но как ще оправдая дните неявяване?
Здравейте,имам следният случай-работник,който е още във срок на изпитване не идва на работа повече от две седмици.Говорих няколко пъти с него по телефона,при което той ми заяви,че е в болничен и ще си донесе болничният.От вчера и телефона вече не ми вдига.Няма подписанана отпуска,няма болничен,какво да го правя-мога ли да го освободя по чл.71,като е в срок на изпитване и за тези дни през които не е идвал да му се пише самоотлъчка,като напиша писмени обяснения?Или първо трябда да му изпратя писмо да даде обяснение и тогава да го освободим?Спешно ми е,благодаря!