Благодаря много! Хубав ден!
Благодаря Ви! Като СОЛ с личен труд осигуряването е върху 510 лв и не зависи от МОД нали? Тъй като осигуровките са за сметка на лицето, цялата сума от 510 ли трябва да му се изплаща?
Здравейте! В ДЗЗД има двама съдружници, единия е пенсионер, не работи в дружеството. Трябва ли да внася осигуровки? Другия съдружник е управител и ще работи сам. Като самоосигуряващо се лице ли трябва да се осигурява или върху МОД за управител?
Да, така се получава всъщност, "кода за вид осигурен" е друг. В такъв случай трябва да подам една заличаваща, една редовна за неплатения отпуск и още една редовна понеже има и 6 отработени дни.
Благодаря!
Така ги подадох, но се върна съобщение, че не са приети, поради нарушаване на изискванията за едновременно подаване.
Здравейте! Трябва да направя корекция на декларация 1 за 11.2017г. Лицето е било в неплатен отпуск. Подадено е - зачетен за трудов стаж, сега трябва да коригирам - незачетен за стаж. В осигуровките нищо не се променя. Понеже декларация 1 и 6 трябва да се подават едновременно, с какви стойности подавам декларация 6 - същите с които е подадена или с 0, защото няма промяна?
Здравейте! Може ли ООД да продаде лек автомобил на гръцки гражданин? Фактурата без ДДС ли трябва да се издаде и като основание какво трябва да се пише? Дейността на ООД-то НЕ е търговия с автомобили.
Бабата е настойник, но дали ще има право след толкова време.
Здравейте! Може ли дете в 9 клас да получава наследствена пенсия, след като родителите са починали преди 4г. и до сега не е подадено заявление? Мисля, че имаше някакъв срок от 6м., който не е спазен.
Благодаря! Ще опитам така.
Да, ползвала е и съм подала приложение 10.
Здравейте! Трябва да подам приложение 10 за майка, която се връща на работа и ще ползва 50% майчинство.
Ако избера обезщетение по чл. 53 и промяна в обстоятелствата, т.4 е активна - детето е настанено в детска ясла, но когато подавам приложението ми излиза грешка "При документ за промяна в обстоятелствата липсва основен документ", а такъв има подаден.
Ако избера обезщетение по чл.54 не ми е активна т.4 и не мога да избера промяната.
Къде греша?
Здравейте! Продаваме стара сграда, за която е ползван ДК през 12.2006г. При продажбата не е начислен ДДС. Когато правя корекцията по формулата от чл. 79 за БГ /брой години/ колко трябва да сложа?
Здравейте! Получих фактура за транспортна услуга от Турция до България, издадена от турска фирма. Осчетоводявам я без право на ДК, без да издавам протокол, понеже е от трета страна. Има ли нещо друго, което трябва да се направи?
Благодаря!
Там ще са правилно подадени, но ме притеснява това, че е подадена 1010а, а не 1010 и според мен се получава така, че няма подадена декларация , а ще пускаме корекция, защото в случая корекцията не е на 1010а.
Здравейте! ЕООД ми носи подадена декларация по чл. 92 - 1010а за 2016г. Дружеството е затворило магазин на 31.12.2015г. На 04.04.2016г. намира клиент и продава половината от останалата му стока - 14х.лв. Пропуснато е да се декларира този оборот, а е подадена декларация 1010а. Може ли сега да се подаде коригираща декларация по чл. 92, тъй като новия срок за корекции е до 30.09.2017г.?