Здравейте! Някой подавал ли е СД за м.08 с ДДС за възстановяване в кл.80 или 81? При мен не излиза новата функция за въвеждане на банкова сметка. Дали трябва да се правят някакви допълнителни настройки?
Благодаря за отговорите!
Двете точки почти се припокриват. И в този случай според мен не се дължи обезщетение от работодателя и има право на обезщетение от БТ.
Промяна в автопарка!
Здравейте! От 1 август в дружеството се променят изискванията за заемане на длъжността шофьор. На шофьорите се връчва нова длъжностна характеристика, с изброените категории, които трябва да притежават. Един от тях няма всички необходими категории и работодателя пуска едномесечно предизвестие, че го освобождава по чл. 328, ал. 1, т. 6 - когато работника не притежава необходимото образование или професионална квалификация. В случая работодателя дължи ли обезщетение? Работника ще може ли да получава обезщетение от БТ за повече от 4м., ако има необходимия стаж?
Здравейте! Имам следния случай:
м. 03 - ДДС за възстановяване - 1000лв.
м. 04 - ДДС за възстановяване - 3000лв.
м. 05 - ДДС за възстановяване - 2000лв.

С подаването на СД за м. май трябва да попълня кл. 80, за да ми възстановят ДДС по чл. 92, ал. 1.
В месец май имам извършени облагаеми доставки с нулева ставка на обща стойност повече от 30%, т.е. вече имам основание за възстановяване на ДДС по чл. 92, ал.3. Може ли ДДС-то за трите месеца да се възстанови по чл. 92, ал. 3 или само това за май, а от март и април да е по чл. 92, ал. 1? Коя сума в коя клетка трябва да попълня? Според мен трябва цялата сума да е в клетка 81.
При нас административната сграда не се използва все още, но ме притеснява това, че има издадено удостоверение за въвеждане в експлоатация на 09.03.2016 и двумесечния срок е минал, а не е подадена декларация.
Здравейте! Юридическо лице строи склад и административна сграда. Склада все още не е завършен, а за административната сграда има вече Удостоверение за въвеждане в експлоатация. Трябва ли само за нея да се подаде декларация по чл.14? Има ли някаква възможност да се подаде декларацията, когато завърши целия строеж?
Благодаря!
Здравейте! ЕООД е изплатило лихви по получен заем от физическо лице в размер на 3800лв. Физическото лице си декларира дохода от лихви с декларация по чл. 50 и си внася данъка. Трябва ли ЕООД-то да декларира изплатените лихви в справката по чл. 73, като посочи само сумата, без данък?
Здравейте! Физическо лице е предоставило заем над 10000,00лв, следователно трябва да подаде декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ и приложение 11. Лицето има доходи от трудови правоотношения, от ДУК и от дивиденти. Освен приложение 11 за заемите, трябва ли да подава и други приложения?
Здравейте! След като е спечелило гражданско дело, физическо лице има получено обезщетение за причинени неимуществени вреди. Обезщетението е получено през 10.2015г. Според чл. 13, ал. 1, т. 13 от ЗДДФЛ, този доход е  необлагаем. Трябва ли да се декларира с декларацията по чл. 50?
Благодаря!  :smile1:
Т.е. част IX да я оставя непопълнена, излиза ми в сиво.
Това съм го избрала в част V, а когато искам да потвърдя част IX празна, ми излиза съобщението.
Здравейте! Подавам декларация по чл. 92 по електронен път. Попълвам ред 1.1 нетни приходи от продажби 176000лв., т.е. под 300000,00лв. В част IX за авансовите вноски не попълвам нищо, защото не сме задължени да правим. Когато искам да потвърдя част IX ми излиза следното съобщение "Попълнили сте сума на ред 1.1, Част 5, трябва да изберете вид на авансовите вноски".
В случая не трябва да избирам "потвърди" за IX част, защото е празна  ли?
Здравейте! Подлежи ли на одит ООД със следните показатели:
2014г. - нетни приходи - 4843х.лв.
           - сума на актива - 1523х.лв.
           - персонал - 20

2015г. - нетни приходи - 6345х.лв.
           - сума на актива - 2404х.лв.
           - персонал - 23
Здравейте! В петък беше публикуван в ДВ новия ППЗДДС, в който пише, че новите образци на СД и дневници влизат в сила от отчетен период февруари. Как ще декларираме  до 14.02.2016г. данъка, който ще начислим за ползваните активи за лични нужди, като няма такива колони в старите дневници?
Здравейте! Управителя иска да изплати коледни премии на 21 декември. Заплатите за ноември вече съм ги изплатила. Може ли да включа премиите във ведомостта за декември, да изплатя чистата сума само на премиите на 21 декември, а осигуровките и ДОД да бъдат платени през януари, заедно с осигуровките върху заплатите за декември?