Здравейте! Имаме назначена работничка преди месец и половина със срок на изпитване. Работодателя иска да се прекрати договора.  Проблема е, че тя не е представила трудова книжка, тъй като е изгубена. Подала е заявление в Инспекцията по труда за издаване на такава, но все още не е готова. Как ще и нанесем стажа? Може ли да издадем нова трудова книжка или трябва да чакаме тази, която ще донесе от Инспекцията по труда? Ако се забави още обаче, ще изпусне срока за регистрация в Бюрото по труда.
Не, от представител на доставчика е доставена. Не е с ППП, тогава ми е ясно, че не трябва касов бон.
Не е от тези, електронна е.  И аз мисля, че трябва да има касов бон задължително, не виждам някакво основание по наредба Н-18, което да освобождава от издаване на касов бон електронните фактури.
При доставката колега е платил, но няма документ. Сега ни изпращат електронна фактура. Каза ли са на колегата, че щом е електронна няма нужда от касов бон.
Здравейте! Получавам електронна фактура, която е платена в брой, но няма касов бон. Ще се признае ли така за разход? След като няма касов бон, как бихме могли да докажем, че е платена, ако в даден момент доставчика реши да твърди обратното?
Здравейте!
Ще бъде ли изплатен болничен за бременност и раждане на майка, която няма осигуровки за последните 24 месеца /не е работила/, назначена е от 02.05.2019г. и първия болничен ще бъде издаден на 10.05.2019г.? Ще има ли право на обезщетение до 410-я ден?
Здравейте! Получих фактура от ЕС за каталози и рекламни материали с нулева стойност. Трябва ли да издам протокол  с нулева стойност и да го включа в дневниците?
Т.е. при регистрацията трябва да избера счетоводна къща ли?
Здравейте! За да се подаде ГОД в сайта на НСИ с КЕП, който е на физическо лице, от къде трябва да се подаде заявление за упълномощаване от фирмата? Носи ли се след това на хартиен носител?
Благодаря! А има ли някакви изисквания за формата, в който да са записани файловете?
Здравейте! Някой може ли да ми каже как да изпратя към НАП документи за проверка, които да са електронно подписани? От миналата седмица имали нов начин за изпращане документи, но и те не могат да обяснят как става.
Здравейте!
Може ли майка  - земеделски производител да ползва обезщетение по чл. 50 от КСО до 410 дни или трябва да е 50% по чл. 50а, при положение, че няма назначени работници и ще има продадена продукция?
Благодаря!
Винаги е било така.
Ваучерите за храна са обвързани с реално отработеното време.
Освен ако фирмата във вътрешните си правила не е приела да прилага друг принцип на разпределение.
 :smile1:

Последно преди 3 години сме предоставяли ваучери при нас и тогава се даваха на всички по равно за да са необлагаеми. Не съм срещала промяна, но може да съм прохуснала нещо, затова попитах.
Става въпрос за тези до 60лв., които са социален разход и трябва за всички да са по равно. Днес са карали работници във фирма да подписват някакво уведомление, че са запознати с новия начин на предоставяне на ваучери от 01.10.2018, а именно пропорционално на отработените дни.
Здравейте! Има ли някаква промяна при ваучерите за храна? Сега ми казаха, че от 01.10, ако си в отпуск или болнични, не получаваш цялата сума от 60лв, а пропорционално на отработените дни.
Имаме такова назначаване и прекратяване веднъж преди три години. Сега шефа иска пак да направим услуга. Т.е. не се случва често, надявам се да нямаме проблеми.