До 01.03.2017 - безработно лице и се осигурява само здравно. От 01.03 - се регистрира като свободна професия и внася всички осигуровки- ДОО и ЗО. От 01.10 се пенсионира и избира да внася само здравни . Има реализиран доход изплатен през ІV тримесечие около 7 х лв/това е сумата след приспадане на разходите за дейността/. Моля, да ми помогнете да изготвя Т1 и Т2 за изравняване на осигур доход.
ЕТ счетоводен фин резултат на загуба. Преобразуван данъчен резултат на печалба и ще се обложи с данък.  В този случай попълва ли се справка за окончателния размер на осиг доход - обр 2004
Здравейте! Земеделски стопанин през 2017 е получил няколко вида целеви субсидии /СЕПП 2017, Зелени, СЗ/ . Има приход от продадена непреработена продукция. Как се облагат субсидиите? Приход +субсидии - 60 % ? В приложение 3 код 301+3011?
Здравейте! Фирмата е сключила договор за финансова услуга - събиране на плащания за ел енергия  от населението. Получава фактура за "такса по договор" за съответния месец с неначислен ддс съгласно чл 46 ал 1 т 3 от зддс. В коя колона от Дневник продажби трябва да се посочи тази сума.
Здравейте и благодаря, че отново се отзовавате!  Личен труд  е подаван в декл 1 с код 12 и съответно удържан данък. Мисля да попълня кол 4,5,6 и 7 /без кол 3/ с еднакви цифри
Самоосигуряващо се лице, собственик на ЕООД решило през 2017 да получава възнаграждеуние за личен труд  1000 лв на месец, Внесени осигуровки и данъка. ЕООД издава сл бележка за изплатен доход с код 102, Изготвя декларация по чл 50 ,приложение 1 и таблици 1 и 2 за определяне окончателния размер на осигур доход. В тези таблици попълва колона 3, 6 и 7. Няма други доходи.  Правилно  и достатъчно ли е това ?
Продаден ДМА на загуба. Отчетна стойност 5000, нач амортизации 2000, продаден за 1000. Счетов амортизации са равни. Отразява ли се в год декларация в преобразуване на финан резултат.
Има решение на собствениците да се покрие загубата от предходната година. Аз не съм наясно как и кога да отразя.
Да, но счетоводната загуба за 2016 , как да я приспадна от печалбата за 2017
През 2016 е реализирана счетоводна загуба , но данъчна печалба и е внесен данък.  За 2017 ще има счетоводна и данъчна печалба. Какво става със счетоводната загуба от 2016 г?
Обърках се в тия срокове , само ми потвърдете ...
без дейност - в НСИ  до 30.04 , в ТР - до 30.06
ООД без дейност през 2017 в срок до 31.03 подава декларация в НСИ приложение 11.
Какъв е срока за публикуване в ТР
В част ІV съм отметнала ГОД , но изисква отметка на други приложения, къде допускам грешка
Тъй като в бързината съм сгрешила предишното питане. Справка за заемите и начислените лихви по институциални сектори и подсектори през 2017 г - само за банките и др фин организации ли се отнася. Плащаме лизинг и сме дали заем на служител - необходимо ли да я попълваме тази справка.   :blush:
Ако е да, моля някой да ми каже къде да ги отразя....
Фирмата изплаща лизинг, и е дала заем на служител , Подава ли справката за заемите към статистиката
ООД е прекъснало стопанска дейност през 2016 г. През 2017 няма никакви приходи но има разходи около 3 х лв за платен наем до изтичане на договора, телефон. Остават налични неразпределена печалба и парични средства.
Подава декларации като фирма без стопанска дейност в НСИ и АВ ли?
За измененията в паричните средства и печалбата   декларират ли се ОПР , баланс и др отчети  или са само за счетоводството?
Как се подава Справка чл 73 на гише в НАП.Трябва ли да има запис на ел носител, придружително писмо и пълномощно ако не се подава от задълженото лице
Фирма получава комисионна по договор с ИЗИПЕЙ за което е издала фактура с текст "такса по договор за м.... - сумата, отдолу чл 46 ал 1 т 3 по зддс -неначислен ддс
какъв вид продажби е това, в коя клетка на декларацията трябва да попадне