Декларацията е подадена през 2010 г. От тогава всяка година се подава уведомление  за неподаване на декларация. По някаква причина не е подадено уведомление за неподаване за 2014 и с мисълта, че всичко е наред не е проверено. Сега при подаване на новото уведомление се разбра за отказа.
Установяваме сега, че има отказ за приемане на уведомление за неподаване на год декларация по чл 15 от ЗЗБУТ за 2015 г. Причина "не съществува приета декларация или уведомление за 2014 година"  Отказът е с дата 13.05.2016 г. Съответно отказва се и  уведомлението за 2016 г ,по тези причини. Какво трябва да се направи. Изглежда трябва да подадем уведомление и за трите години сега?
Безработно лице внася само здравни осигуровки по декл 7 върху 210 лв за 2016 г. През декември е получило доход от гражд договор за три хиляди лева и не са му удържани нито данък, нито осигуровки.
Подава декларация по чл 50, изравнява само здравните вноски ? Кои колони в справка 2 трябва да попълни и как се определя сумата върху която трябва да довнесе здравни осигуровки? Внесените през годината здравни осигуровки приспадат ли се от от облагаемата сума?
Регистриран  като самоосигуряващ се - свободна професия. Кой код в декл 1 посочва 
За м 02.2017 г съм дублирала декл 1 и 6. По този начин са се дублирали и задълженията. Как да коригирам
През 2010 ЕТ прави вноски за временна парична помощ по чл 134 ТЗ. Отписани по изтекла 5 год давност през 2016 г. Увеличава ли се фин резултат с техния размер?
Самоосигурява се в другата фирма веднага след прекъсването от предишната.
има плащания и през разпл сметка, тя все още не е закрита. Има лизинг за автомобил, който е прехвърлен през септември, дотогава плащанията са от ООД.
Относно префактуриране имате предвид  ООД да префактурира на ЕООД ??
ООД  през юни 16 г е прекратило дейност. От юли няма приходи на ООД Открили са ЕООД и дейността продължава чрез ЕООД-то- приходите са от юли
 Но ... има фактури за разход на ООД след прекратяване дейността  за наем, телефон и др един куп.всеки месец включително и през м декември Неща които е трябвало да се фактурират на ЕООД, но не си променили договорите навреме. Как да осчетоводя тези фактури, мога ли за разход на ООД-то
НАП не признава  кредит за възстановяване по ддс. Води се дело и до момента няма решение. Счетоводните операции в момента на непризнаване са дт 699/кт 459. Какво отражение ще има в годишното приключване това положение.
Правилно ли разбирам - въвеждам сумата на договора в разчетна сметка за дължимо плащане. Разпределям наема по месеци за периода на договора и отразявам като разход, и този разход е признат за данъчни цели. Сега ми го "сервираха" този договор и не знам как да постъпя...
Земеделска земя - дейността на наемателя е производство на селскоктопанска продукция
Юридическо лице наема от физическо лице. В договора пише - плащането ще бъде извършено в брой в края на всяка стопанска година
Сключен договор за наем на земя в началото на 2016 за 5 год. До края на 2016 не е плащан.Да се осчетоводи ли размера на наема за тези 5 години като разходи за бъдещи периоди, и да се начислява всеки месец като разход.
А пък плащането когато стане...
ООД през 2014 г купува на лизинг автомобил свързан с дейността. По средата на 2016 ООД спира дейност, единият от съдружниците открива ЕООД със същата дейност и с допълнително споразумение прехвърля  остатъка от лизинга на ЕООД-то. Плащането на вноските по лизинга е ясно, но...
1.Завеждам автомобила като нов за ЕООД-то в ДМА със стойността с която е прехвърлен за изплащане?
2 Започвам начисляване на амортизации с нов аморт план за 4 год върху тази стойност?
Да, правя нова база с името на новата фирма, но не ми разрешава да работя с дати от 2016 год.
Работя на Делта /без про/. Трябва да отворя база за 2016 год за няколко месеца работа на нова фирма. Как да направя това? Същевременно искам да изтрия бази за стари години на фирми с които вече не работя. И това как да направя? И всичко това ми е спешно, особено отварянето на база за 2016....
При регистриране на свободна професия КИД 2008 - 6920 - счетоводни и одиторски дейности, данъчни консултации, достатъчно ли е да се посочи само професия "счетоводител"