Как е добре да се формулира решение на едноличен собственик парични вноските по чл 134 от ТЗ, които са отразявани в разчетна с-ка 493, да бъдат прехвърлени във сметка за друг резервен капитал.
ЕООД - собственика се осигурява по ДУК на минималния праг за дейността. Но вече  няма служители и всичко върши сам, продава, управлява товарен микробус, отглежда зеленчуци и т.н всичко! Държи да остане осигуряването по ДУК.
Въпроса ми е - може ли  с анекс към ДУК да се възложат тези дейности / ако може трябва ли да ги изброявам/, а възнаграждението да си остане само това определено за управител за дейността.
Разбирам, че няма нужда от кредитно, само протокол и въвеждаме с отрицателен знак в дневниците.  В новата фактура да посочим ли дата на данъчно събитие 30.10 - ще са повече от 5 дни
Здравейте! На 30.10 сме издали фактура за закупена от нас стока. Фактурата е получена от клиента и вече платена по банка,съответно включена в техните дневници.
Към 12-13-ти, когато осчетоводяваме ф-рите за ддс, става ясно, че на тази фактура е сгрешена номерацията и др реквизити. Така сгрешена я включихме и в нашите дневници. Как да коригираме това в този месец?
Необходима ми е Справка за стоковия поток за НАП за проверка по ддс. Има ли някъде публикувана, по възможност екселска
Не успях да напиша ,че ми трябва много бърз отговор!!!
Здравейте! Става въпрос за оранжерийно производство на зеленчуци. Набирам разходите всеки месец по дебита на 611 аналитично. Но същевременно се продава и продължават да се натрупват разходи. Определили сме прогнозна цена за заприхождаване на продукцията, но се получава така, че тя е по-висока от разходите  и салдото е кредитно.
Как и кога се приключва с-ка 611-може ли това да стане с годишното приключване
затруднявам се - фактурата от гърция  от никъде не се вижда, че е платена в брой. Казват ми, че това било достатъчно...
Какъв документ може да удостовери плащането в брой на внесена стока от гърция
собственик на ЕООД пенсионер е упълномощил лице да го представлява пред всички институции. може ли това лице да ме упълномощи да подавам декларации ддс и осигуровки в нап
ще съставя протокол по чл 117, но как да опиша  - стоката на един ред с единична цена, на друг ред сумата от 13% ддс, и съответно общата сума ще се обложи с 20% ддс.Така ли да го направя ??? 
Внос на стоки от Гърция. Фактурите от доставчика досега са с неначислен ддс и изготвяме протокол по чл 117, включваме в дневниците за покупки и продажби.. На една фактура от същия доставчик е начислен ддс 13%. Как се постъпва в този случай ?
Да питам отново - преобразува ли се в дан декларация разликата между стойностите
или ... тъй като има неразпределена /неизплатена печалба натрупана през годините след 2007 мога ли да взема операция дт493/кт122 със сумата от 2007 г
иска ми се да я изчистя тази 2007 година, моля дайте ми съвет как да постъпя
ЕТ през 2007 е направил вноска в касата, която е отразена в разчетна сметка 493. Ако през 2014 г тази вноска се отпише поради изтекла давност ще се преобразува ли данъчния финансов резултат с тази сума

               
помогнете.. моят човек ги е продавал по 0.60 лв/кг - на борсата са били по 2.40 лв - разликата е 1.80 лв
себестойността от натрупаните разходи е 1.70 лв
какво става в този случай
Къде да проверя каква е била борсовата цена на домати през септември 2014 година.
необходимо е само разрешително за цигари от митницата, алкохол се продава без разрешително  ???
как стои въпроса с продажба на цигари и алкохол на дребно в павилион, в който ще се продават и захарни изделия
Отпадна ли изискването за регистрация по ДДС
дали успях да обясня