Служител желае да прекрати втори трудов договор, тъй като му е прекратен основния при друг работодател и трябва да подаде документи в бюрото по труда. След като прекратим втория трудов договор, може ли да  сключим граждански договор със същите условия/ 1 час на ден -200 лв на месец/ и това няма ли да попречи на получаването на обезщетението за безработица.
Здравейте! НЕ е подадена  декларация по чл 87 за авансови вноски, а е трябвало! Може ли да се подаде сега..
Отразих го в кл 21 Други увеличения на счет фин резултат. Благодаря!
Здравейте! В ГДД чл 92 в коя клетка се записва увеличение на фин резултат от отписани парични вноски на управителя поради изминала давност.
Здравейте! При подаване на ГФО за 2017 г съм разменила отчетите на две фирми и сега виждам за едната "отказ" за другата "указание". Днес изтича 7-дневния срок. Достатъчно ли е да приложа платена нова такса и съответно другите документи изготвени и подписани тогава
Здравейте! Регистриран ЗП с Булстат/ЕГН - подава ли Справка  за предприятието в НСИ. Какъв е срока - 30.04 ли?
 
Собственик на ЕТ... представя болничен но няма "лична банкова сметка". Възможно ли е в НОИ да се представи банковата сметка на фирмата по която да се изплатят болничните на физическото лице едноличен търговец
Обърнала съм сметките - Дт121, Кт122.  но дано е ясен въпроса ми
Здравейте! ЕООД има салда -  неразпределена  печалба  за 2017г/Кт с-ка 121.  Непокрита загуба за следващите години 2018 и 2019 -Дт 122. Достатъчно ли е решение на собственика да се покрие загубата с печалбата от предходната година.
Благодаря! Точно така стана-заличаване код 8 и подаване нова код 0.
Здравейте! Справка по чл73 ал1 е подадена с грешен код доход. При подаване на нова с код корекция я отхвърля "Некоректна последователност при попълване на данни в поле Код корекция" Заличаване ли трябва да има и след това нова или нещо друго?
Здравейте! Моля, ако някой от вас работи със счет програма Делта Про да ми даде съвет. За настоящата 2021 година фирмата няма да работи с около 80% от партньорите, които са били активни през 2020 г/около 300/. Опитвам да ги изтрия, но не позволява нито като партньор, нито като сч сметка. Мисля да открия нова база и да въведа всичко отново за настоящата година?
Лице, което е управител на ЕООД, подава ГФО като търговец и декл чл 13 ал 5 ???
Здравейте! Моля да ми помогнете в тази ситуация.  Служителка в момента е в платен отпуск за второ дете до 410 ден. За първото дете получава 50% майчинство-не е навършило 2 год. Но сега първото дете е настанено в детска ясла. Каква е процедурата в този случай за спиране изплащането на това майчинство
Освобождаваме служител, който 6 месеца е бил наставник по програма от бюрото по труда. Заплащано му е допълнително 1/2 от заплатата. В трудовата книжка какво възнаграждение се записва- основно плюс допълнително или само основното?
Здравейте! Приключваме договор по програма "развитие на човешките ресурси" за обучение на служител. Изискват от нас да изготвим протокол от проведен изпит и изготвяне на сертификат - приложение 16, което не мога да намеря никъде по техния сайт. Моля, някой който се е сблъсквал с това да ми помогне.
Здравейте! След проверка за 2017 г  от НАП установени разходи, които не се признават за данъчни цели. Иска се подаване на коригираща декларация с увеличаване на фин резултат. Трябва ли преди това да се подаде коригиращ ГОД до статистиката.
Здравейте! На товарен камион е поставена "пластмасова надстройка" за почивка и спане на шофьора, която е за около 2000 лв. Според управителя не подобрява експлоатационните свойства на камиона, защото може да се сваля и поставя по необходимост и т н. Ще бъде ли правилно ако я изпиша директно за разход, или да начислявам амортизации като самостоятелен актив.
Здравейте! Служител с трудови договори по 4 часа при двама работодатели придобива право на пенсия по възраст. Кой работодател трябва, и в какъв размер да изплати обезщетението. Правилно ли е двете фирми да изплатят  по 1/2 от брутната заплата за 6 месеца
Здравейте! Освобождаваме служител по чл 327 ал1 т 1.  За да получи обезщетение по чл 222 ал 2 /2 брутни заплати/ е необходимо да има 5 год трудов стаж общ или само при нас