Здравейте, справка 2004 трябва ли да попълня за физическо лице, което има доход от трудов договор, доход от наем и от граждански договор? Не е самоосигуряващо се.
По указанията за попълване на д. 6 за граждански договор в частност, пише че трябва да се пише последния календарен ден за месеца, за който се отнася, т. е платили сме през м. 03,трябва в д. 6 да се пише 31.03 поне така го чета.
Подадох наново и чакам резултат.
Здравейте, подадох д. 1 и д. 6 за гр. договор за м. 03 за лице, което работи на трудов договор при друг работодател.
Резултатът от протокола за подадените д. 1 и д. 6 е че в ред 1 колона 1 на д. 6  дата на изплащане /начисляване ме може да бъде в бъдещето и датата на начисляване/изплащане не може да е след датата на изпращане не декларацията.
Посочила съм в д.6 код за вид плащане 4, а дата на изплащане /начисляване 30.04. 2020.
Къде бъркам?
Благодаря, реално му се намалява сумата за довнасяне.
Всичко добро!
Да, и аз това установих, това което не знаех до сега е че пенсията също се включва в изравняването, което е много странно за мен, да внася здравна вноска и върху нея,така ли е или греша?
Това нещо нова ли е или аз просто съм го изтървала?
Здравейте, попълвам гдд на лекар свободна професия, при зареждане на образец 2004 в декларацията, ми излизат автоматично данни от системата на нап в колона 3 - Осиг. доход по чл. 40,ал.1, т. 1 2а,4 и 5 от ЗЗО с цифри, които се чудя от къде са.
Лицето няма други доходи, самоосигурява се само здравно, пенсионер е.
Някой да помогне?
Забравих да спомена, че фактурата е думата голяма за 740 000 лв.
Здравейте, наложи се да помогна на една фирма с подаване на ддс за м. 02 и м. 03, тъй като тяхната счетоводителка е болна, но сега установих, че има фактура за продажба от м. 02,по която има плащане от клиента през м. 03 и така се усетих че я нямам, просто не са ми я предали.
Какво бихте ме посъветвали, да пробвам да подам СД ЗДДС по Ел. път или по официалния ред да искам корекция?
В момента съм подала искане за възстановяване за м. 03 по бързата процедура, мисля че няма да видят пропуска за м. 02,но всеки месец почти се възстановява и не знам дали няма да видят късното подаване по Ел. път?
Ще има ли глоба? Фактурата е с обратно начисляване за продажба на слънчоглед.
Благодаря, наистина няма много голяма яснота, днес подадох, прие ми я, но отдолу ми изписва установени различия :размерът на определените тримесечни вноски не съответства на декларираният размер на вноските за 2019 (правя услуга на една позната и нямам мн инфо защото тяхната счетоводителка е болничен), не  ми се появява обаче сумата в задължения на фирмата, подадох и по чл. 88 за промяна на вноските, още не е обработена ще видя какво ще излезе.
Здравейте, за ЕТ срока за ав. данък 30.04 ли е?
Здравейте, налага се спешно да поема зем.производител, който днес ще  приема течни горива и ги съхранява в  цистерна. Просто нямам време да търся информация.
Моля, кажете какви данни трябва да подам в НАП?
Здравейте, закупихме ДМА през ..2018 г. През 10.2019 се регистрирахме по ЗДДС и отразихме в дневник за покупките ДДС на наличните активи. През 2018 г. сме завели активите в САП по стойност с включен ДДС. и върху нея сме начислявали амортизация. Сега въпросът ми е -начисленото ДДС ,което искаме да ни възстановят като приход ли следва до го отнесем и към коя дата-датата на признаването на данъчния кредит или датата, на която сме го начислили по сметка 4531?
Благодаря предварително!
Здравейте, малко се обърках, моля за съвет.
Назначавам работник, който има 11 месеца трудов стаж на същата длъжност при друг работодател. Кога трябва да започна да му начислявам % за прослужено време - след един месец ,когато направи 12 месеца на същата длъжност или след една година,когато направи 1 година стаж при този работодател?
Здравейте, искам да попитам няколко въпроса във връзка с дейността на къща за гости. Физическо лице купува с лични средства и кредит къща за гости. Възнамерява да сключи договор с който да отдава под наем къщата дългосрочно на ЕООД, което е на съпруга на физ. лице. Съответно нощувките ще се фактурират от ЕООД.Имам следните въпроси:
1.Има ли някаква специфика, с която да се отдава къщата в договора?
2.Как се отчитат нощувките  и туристите към общината? Електронно или? Какъв е срока?
Осигурява се в Австрия на трудов договор и не знам дали тук може да се освободи от внасяне на вноска.
А следва ли да подаде и декларация обр.7 , считано от датата на прекъсване на осигуряването?
Здравейте, искам да разбера има ли проблем да прекъсна осигуряването на физическо лице-земеделски производител , което е регистрирано по ЗДДС?
До м.07.2020 не се предвижда да продава продукция.
Здравейте, предполагам много пъти е разискван въпроса, за което предварително се извинявам. Имам лице, което се осигурява като СОЛ в ЕООД върху 560 лв. Сега ще активира дейност и на друго ЕООД, където е управител. Следва ли да се осигурява и във второто дружество?