ако сте заприходили по актуална пазарна цена първата пшеница,имате два варианта:
1. заприхождавате останалата по същата цена
2. заприхождавате останалата по навата актуална цена
Актуални цени на зърното има в съответните стокови борси,които са близо до Вас - София,Пловдив, Русе. Но може да ползвате и обяви по нета от райони,близки до Вас.
Вие си преценете кой вариант Ви е по-удобен.
Здравейте!
Би следвало да имате сметка 611- Разходи за изхранване на прасета. с аналитичности за различните видове прасета,ако има такива - майки,заплодени,малки прасенца, прасета за угояване и да изписвате храната от 303 (директно,без да минавате през 601), ако е собствена продукция, и от 302, ако е закупена (в тоя случай минавате и през 601) за всеки вид...
Ехххх Веси !!!! Жива и здрава да си ми мила моя !!!! Много малко хора биха споделили подобно нещо !!! Целувки ти пращам цял вагон !!!

Доставката получена! Благодаря, elival1980!!! Много хора ползват нещата,които съм споделяла не само в този форум, но малко са тези, които са благодарни, така че оценявам твоя жест!
май така ще направя...
Интернет експлоръра ми се обновил,ми изписа най-тържествено лаптопа, ама когато се опитах да подам две Д1 , ми изписва следното съобщение :
Обектът за подписване не може да бъде зареден
Възможни причини за това са:
1.Не са инсталирани базовите сертификати - ама аз пак ги инсталирах
2.Нямате административни права на локалната машина - ама нали си работя на моя лаптоп
3.Отказали сте инсталирането на ActiveX контролите - ама такова искане не се е появило
4. Настройките на браузъра не позволяват използване на ActiveX контролите - а за това какво мога да направя???
И сега какъв избор имам, за да си подам декларациите?
Дейността като ЗП няма нищо общо с тази,с която възнамерявате да се занимавате.Проверете дали не можете да извършвате описаната дейност с плащане на патент в общината.
Регистрираните по ЗДДС лица се облагат като ЕТ, съответно вижте чл. 83 от ЗКПО и ако отговаряте на него, тогава мислете за авансови вноски
Субсидиите не са част от оборота за регистрация по ЗДДС - това сте писали и самият/самата Вие. Така че проследете другия оборот и ако той предполага,предприемете действията за регистрация по ЗДДС.
Танечка,приети ли ти са вече записите?
ФЛ държи домейн и хостинг на сайт за продажба на гоблени. Няма фирма,няма касов апарат, няма фактури....нищо няма. Гоблените се внасят от чужбина,като се прави една обща поръчка за гобленарките от цялата страна,които са си избрали даден артикул и се продават тук, плащането става с пощенски запис или по сметката на ФЛ.
Сега се очертава създаване и на нещо ново - продажба на ушити гоблени,пак в същия сайт.
Нещо като продавалника ще бъде.
Ще подлежи ли комисионната на някаква декларация - тя ще бъде минимална, и как изобщо да става тая продажба на гоблените?
 :give_rose:
Само да напомня,че от днес до октомври месец се подава Декларация по Приложение № 3 към Заповед № 0028/18. 02.08 г. съгл. чл. 30 ал.5 в НСЗФ за количествата налична, съхранявана и продадена пшеница - до 2-ро число на следващия месец.
ами ще взема целите досиета на работниците,да не би да ми потърсят и медицинските свидетелства...а пък имало вероятност да ми търсят и молбите за отпуски и заповедите и дали са отразени във ведомостите - това е търсил на друга счетоводителка,която коментираше,като излязох навън...
пълномощното не ми го искаха,но затова пък попаднах на главния ревизор,който ме върна,щото не съм носила трудовите договори...
освен това се оказа,че от 2005 до 2009 година баш шефът не се води ЗП, а свободна професия - така бил подаден от осигурителната каса,в която членуваше дотогава, и ме прати да ида "някъде в НАП" да оправям нещата,щото след време сме щели да имаме проблеми...Някакси не ми се искаше да му противореча,че по това време тези данни се подаваха в НОИ, а не в НАП...
Третият проблем беше защо след като се е осигурявал предната година - 2009 - на 65 лв, изведнъж през 2010 г. започва да се осигурява на 500 лв...Като показах,че по ГДД си ги има тия доходи,че и отгоре, се съгласи, ама не се виждал входящия номер на ГДД, нямало и печат (при ел.подаване!!!), та сега ще вадя и писмото до мен, че ГДД е приета ...
и ще ходя пак....някой ден...
права си,Кети,по-добре да го нося,за всеки случай...
Утре ще споделя какво ще да е станало...
Припомнете,моля,за всеки случай, при заверка на осигурителна книжка на ЗП трябва да се носи:
1. Зелено картонче (то къде ли могат да ходят вече без него  ::) )
2. ГДД (ама защо не ми я уважиха последния път,когато я носих с мен - трябвало да я виждат...не знам къде,щото монитора не беше обърнат към мен...)

за работниците:
1. Ведомост за заплати
2. Платежни нареждания за периода

Пълномощни не се ли носеха???
Не помня вече,като съм заверявала преди година и половина почти за последно.. :blush:
А този пенсионер бил ли е регистриран като ЗП?
тук
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,2926.0.html
съм качила таблички, с чиято помощ аз изчислявам себестойността на пшеницата и сламата -там случаят е идентичен с описания от Вас.
Според мен имате два варианта:
1. Ако имате някакви разходи по добиването на тези нови семена и разсади-ток,осигуровки, заплати и т.н., си ги начислявате и ги отнасяте после към Разходи за отглеждане на лалета например - ако говорим за луковици от лалета.
2. Ако нямате никакви разходи по добиването на новите луковици,  то тогава заприходете новите луковици с дт 303 Нови луковици / кт 709 - Други приходи от дейността
това са таблички,с чиято помощ може да се направи калкулация на себестойността на земеделската продукция.
Има варианти и за калкулиране на себестойност на 1 допълнителна продукция,получена от основната продукция -като сламата, например.
е, изкривяваме вече темата - ще трябва да се модерираме...
но ако предложението ми е някакъв изход за ddqnkova, защо пък не?