Не е много ясно питането. Майката е родила по-късно. Всичките (във Вашия случай 4) болнични листи трябва да са общо за 135 дни. Изравняването се прави в третия болничен лист. Програмата изчислява това, което и зададете. Отпуската за гледане на дете по чл.164 от КТ е до 2-годишна възраст на детето, включително и деня, в който то навършва 2 годинки.
А какво сте посочили за м.август? Каква е тази СД ДДС за трите месеца? ДДС-то е месец за месец.
Достатъчно е да прочетете алинея 3 на чл.222 от Кодекса на труда и ще си отговорите на въпроса за обезщетението.
За да получавате 50% от обезщетението до 410-тия календарен ден трябва да попълните и подадете при работодателя приложение № 2 а.
Ако не настъпят промени и продължите да работите, за да получите 50% от обезщетението за втората година, трябва да подадете приложение № 8 при работодателя (това приложение ще го подадете няколко дни преди да изтече срока на приложение № 2 а).
Това е към настоящия момент. Възможно е да настъпят промени през следващата календарна година.
А ще прехвърляте ли на някого отпуските за гледане на дете?
Тези парички от с/ка 151 не отиват ли в с/ка 503?
В тези осчетоводявания къде е кредитната карта ?

В джоба на собственика. Той харчи и връща парите.
А Вие за кого питате - за майката или за работодателя? Приложение № 5 е за осиновяване? Малко повече инфо, ако обичате.
Благодаря мн!
Значи ако правилно съм разбрал при забременяване сега след изтичане на 2 рата година ще получава 70 проц болничен и след раждане 90 проц до изтичане на 1 вата година.

Не е точно така.  Болнични с причина "общо заболяване", които се издават при проблемна бременност, обезщетението за първите 3 работни дни са за сметка на работодателя и те са в размер на 70% от брутното трудово възнаграждение, а останалите дни се плащат от НОИ в размер на 80% от осигурителния доход за 18 месеца назад. Първият болничен за 45 календарни дни преди термина и за болничните, издадени след това - за раждане и гледане на дете са 90% от 24 месеца назад. Обезщетението се плаща изцяло от НОИ.
Много бързате с тези въпроси.
Да допълня: 24 календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на временната неработоспособност поради бременност и раждане.
Има една приказка "рибата е още във водата, вие слагате тигана", но ще Ви напиша няколко реда по въпроса.
Ако всичко се получи, както го планирате обезщетението за бременност, раждане и гледане на дете до навършване на 1 годинка към настоящия момент се изчислява от осигурителния доход за 24 месеца назад и представлява 90% от този доход. Ако през този период има отпуска за гледане на дете (какъвто е вашия случай) за това време се взема за база МРЗ за страната. Обезщетението не може да бъде по-малко от МРЗ за страната. За втората година към настоящия момент все още обезщетението е 380.00 лева.
Според мен до 03.10.2019 год.
Много неправилно обяснявате и се получават неточности. Да кажа какво разбрах:
1. Имате подадено заявление за гледане на дете до 2-годишна възраст (приложение № 7) от м.12.2018 год. до м.12.2019 год.
2. Подавате приложение за промяна на обстоятелствата по чл.53 и подавате приложение за чл.54, но те не са приети, защото има грешка.
3. След това подавате заличаване. Какво заличавате след като не са приети?
Сега като чета по-подробно си мисля, че изобщо не е трябвало да подавате заличаване, защото не Ви е прието приложението за промяна на обстоятелствата, а е дало грешка. Вие сте заличили първоначално подаденото заявление за ползване на отпуска за гледане на дете до 2-годишна възраст.
Когато попълвате приложение № 10 - представяне - посочихте ли "за данните от заявление-декларация, приложение № 7"?
Да, така е. След като лицето е осигурено на друго основание се дължат осигуровки без значение какъв е размера на хонорара след приспадане на признатите разходи. Д.1 се подава до 25-то число на месеца, следващ месеца на изплащане на възнаграждението. Т.е., ако труда е положен през месец август, а е платено през м.септември, до 25-ти октомври се подава д.1 за м.август и се плащат в същия срок (до 25-ти октомври) осигуровките. До 31.10 се подава д.55 с данъка и се плаща в същия срок (31.10).
Няма нарушение.
Чл.326 (2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 108 от 2008 г.) Срокът на предизвестието при прекратяване на безсрочен трудов договор е 30 дни, доколкото страните не са уговорили по-дълъг срок, но не повече от 3 месеца
В чл.12 от Наредбата за медицинската експертиза НЕ Е посочена причина за неиздаване на болничен лист, ако лицето е с прекъснати здравни права.
Много добре е записано в чл.6а, ал.7 от Наредба № Н-8.
Изтърканата "класика", докато все още действа, с промяна на длъжността и изпитване?

Ееее не така де ..... Тогава не е само прецакване, а нещо по кофти ....