Здравейте, мога ли да коригирам т.18 в декларация 6, тъй като съм сгрешила датата?
Предварително благодаря!

Каква по-точно е грешката?
Не се удържа. Той ще си подаде ГДД.
1 вариант - Ако се върнете на работа, ползвате натрупалия се платен отпуск и след това болнични, обезщетението за второто дете ще се изчисли от нова база - 24 месеца назад. В този случай няма да има застъпване на майчинството, защо Вие ще трябва да прекратите отпуската за гледане на дете до 2-годишна възраст. Ще имате право на 50% от обезщетението за първото дете, защото то не е навършило 2 годинки.
2 вариант - полвате отпуска за гледане на дете до 2-годишна възраст до датата на издаване на първия болничен за 45 календарни дни преди термина (за второто дете) и получавате през първата година на второто дете същото обезщетение, каквото и за първото (породени деца).
 Здравейте.искам да попитам за обезщетение от чужбина.

И какво искате да питате?
Точно в това искаха да ме убедят. Те от своя страна да ми прекратят договора, а пък аз да си намеря друга фирма, която да ме наеме на работа. На, което аз категорично отказах.

В никакъв случай не се съгласявайте на прекратяване на договора, защото, ако към момента на издаване на първия болничен лист за 45 календарни дни преди термина Вие не сте осигурена за фонд Общо заболяване и майчинство няма да получавате обезщетение от НОИ.
Ако назад във времето имате 12 месеца осигурителен стаж, осигурена за фонд Общо заболяване и майчинство ще получавате обезщетение, което за първата година поне към настоящия момент е 560 лева.
При прекратяване по взаимно съгласие ще имате право на 4 месеца обезщетение по 9.00 лв. за 1 работен ден.
Ако сте сигурен (сигурна) възразявайте. Срокът е много кратък - 3 дни от връчването на АУАН. Аз писах възражение срещу един акт на НАП (мисля, че беше м.май) и все още нищо. Срокът им бил 6 месеца.
Печалбата на ЕООД-то си е печалба на ЕООД-то. Тя не следва да се посочва като доход на лицето, след като не си е плащало възнаграждение за положен личен труд.
В ГДД размера на авансовите вноски за 2019 година се посочват на част Х, т.4.
То там е пълна лудница. От ЕТ - то печалбата разделена на 12 месеца (за 2018 година) и посочвате пилучените месечни суми за тези месеци, които влезат в периода. За 2019 година - осигурителния доходо от ЕООД-то (макар, че и това, което съм Ви написала може да се окаже, че не е вярно, защото всяка ДСП си има някакви вътрешни правила и изисквания)....... Важно е човек да се откаже да получава социални помощи за деца ...
Подавате коригираща ГДД по чл.92 ли?
А как ще и плащат, ако няма подадена информация?
Като чета ал.2 на чл.14 от Наредбата за медицинската експертиза не виждам проблем за първия болничен. Няма основание за обжалване.
След като има ТЕЛК има ли данък? Освен по чл.224 какво друго обезщетение му плащате?
Благодаря Ви
Аз се притесних, че договора е за 03.2019, но  е платен през 04.2019 и дали трябвало да се подаде декл по чл. 55 за първо тримесечие.
В месеца който е изплатено е важно за данъчната декларация, а не месеца за който се отнася.

Точно!
Не имам и трудови договори

Този данък за ГД, който е внесен през април е покрил данъка по трудовите договори. Срокът за данъка по ГД е до 31.07. Сега като платите данъка за м.юни по трудови договори ще се обвържат нещата.
При излизане в първия болничен преди раждане (45 дни) ще има навършени 6м. осигурителен стаж. Това означави ли че болничния по майчинство ще бъде платен.

Не. За болничните свързани с бременност, раждане и майчинство (общо за 135 календарни дни) са необходими 12 месеца осигурителен стаж.
Трябваше да спомена, че декларацията е нулева!

Нулева не нулева - на 01.08.
1. Има право да ползва болнични след като не се чувства добре, но няма да получи обезщетение, защото няма 6 месеца осиг.стаж. Времето, през което ползва болнични се прознава за осигурителен стаж.
2.  Ще започне да получава обезщетение след като придобие необходимия осигурителен стаж - 12 месеца. Болничните ще се издават и времето също се признава за осигурителен стаж.
3. Може и да има право на социални помощи, ако отговаря за изискванията по Закона за семейните помощи за деца.