За да е коректен отговора трябва да посочите по месеци какъв е резултата на ДДС-то.
Погледнете добре протокол дали са приети.
Съдружник в ООД е прехвърлил дяловете си на сина си (бащата, прехвърля на сина си) ? До сега съдружници бяха съпруг и съпруга. От ТР виждам, че има подписан дружествен договор между новият съдружник (сина) и майка му на 19.06.2019 година. Вписването в ТР е станало на 25.06.2019 год. Синът е посочен и като управител на дружеството.
1. От коя дата трябва да се подаде декларация ОкД-5 за прекратяване осигуряването на бащата - от 19.06 или от 25.06.2019 год.?
2. Когато подготвям ГФО за 2018 година за публикуване в ТР според мен трябва да се подпишат от новия управител - сина?
По т.1 - не
По т.2 - при прекратяване
Какво има посочено в д.1? Кой месец е посочен в д.6?
Защо датата на плащане е 30.04.2019 година?
"Ако м. май 2019 платим нещо, извършено през август 2018, до кога бихте казали, че следва да подам Д1 и Д6?" - от това следва, че датата на т.18 в д.6 трябва да е 31.05.2019 година.
До 25.06.2019 год. за д.1 и д.6 - за осигуровките - подаване и плащане.
До 31.07.2019 год. за д.55 - за данъка - подаване и плащане.
Здравейте! И моя случай е сходен- в изпитателен срок съм по чл. 67, ал.1, т.1 и във връзка  с чл. 70 в полза на работодателя. Майчинството ми изтича на 21.06.2019г. При разговора с работодателя относно връщането ми на работа, директно ми заяви, че няма намерение да ме държи на работа. Въпросът ми е - необходимо ли е да ме назначат веднага в друга фирма, за да не съм на минималното обезщетение на борсата?

От коя дата сте назначена? Колко време действително сте отработили? Все още ли сте в изпитателен срок? Ако не е приключил изпитателния срок моя съвет е да изчакате инициативата за прекратяване на договора да е на работодателя.
До тук благодаря - значи НЯМА да пиша молба за напускане. А имам ли "право" да отлагам във времето, докато си търся работа - да ползвам натрупалия се платен отпуск за предходните години и евентуално после 6+5 месеца неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8 г. възраст

Да с разрешение на работодателя.
Не ви знам, какви ви са отношенията. Но според мен е правилно да пишете молба за напускане. По скоро те трябва да ви прекратят и евентуално да имате право на обезщетение за безработица в по-висок размер.


Тук има противоречие между второ и трето изречение.
Кой болничен трябва да се анулира? Този  за раждането? Служител от НОИ ли Ви каза, че трябва да се анулира? И какво е питането Ви?
Не е тук мястото на този въпрос. Ще си търсите месечните отчети от шефовете (управителите) на фирмите.
За изписването в дневниците ли става дума? Честно казано, дори не бих се замислила да го правя.

Да. За текста в дневника на покупките.
Договорът нали е между две фирми?
Колеги необходимо ли е да подавам отново ДДС само заради грешно изписване на текста за вида на стоката (услугата)?
За гражданския договор забравете. При него няма осигуровки за фонд "Безработица".
Явно не успявате да се справите с "12 последователни месеца преди текущия". По така посочените цифри - нищо ....
Нямам идея как е при назначените по програма, но при трудово договор първите 3 работни дни от болничния са за сметка на ралботодателя. За тези дни се дължат всички осигуровки, но няма данък. За останалите работни дни от болничния се дължат от работодателя само здравни осигуровки. След като ще променяте дните на болничните, как няма да има промяна в осигуровките? Нямам идея какво точно ще променяте.
А защо няма промяна в д.6?
И моят съпруг си подготвя документите за ранно пенсиониране с 15 години стаж втора категория. За втората категория му искат УП-3.