Всички суми по фондове ли се намаляват ?

Сигурно, защото за 3-те дни от работодател има осигуровки.
Както и да се развият по нататък нещата с ГДД и данъка само не се отказвай. Аз през 2018 година успях да подам коригираща ГДД за 2016 година на едно ЗП заради върната сума на ДФЗ и след проверки, протоколи, искане, "обличане", "събличане" на 14.05.2019 год. ни върнаха данъка.
Мисля, че точно така трябва да се направи. Плаща си данъка. Да се изчисти тази сума от сметката му (има я като не платена, нали?). Подавате коригираща ГДД и сумата ще се яви като надвнесена. То това лесно може да се докаже при проверка. Нали си има служебни бележки и се вижда размера на авансово удържания данък от платците на доход.
Каква е точно ситуацията? С цифри да подскажеш. На мен миналата година за една стотинка не ми разреши ползване на данъчно облекчение. Платихме я и тогава нямаше проблем с подаването на ГДД.
Здравейте, къде ми е грешката? Фактура за доставка на семена от регистрирано лице и ние сме регистрирано лице, я включвам в дневника до колона 8а с код 02. Отразявам протокол по чл.117 за ф-рата, който включвам в Дневник покупки  в колона 10 и 11, но Не посочвам протокола в колона 8а с код 02. Същият протокол намира отражение в Дневник продажби колони 9 и 10, 14 и 15
След това продавам на регистрирано лице тези семена и ги отразявам в Дневник продажби в колони 9 и 11, като отново попълвам колона 8а с код 02.
Къде бъркам?

А защо решихте, че бъркате?
Здравейте, на майка й изтича майчинството до 2 години в средата на юли 2019г. В края на юни 2019г. има определена дата за забременяване ин витро. Ако излезе болнични след изтичане на първото майчинство, базата за изчисляване на болничните ще включа периода на майчинство до 2 год. (доход Мрз) + месеци от майчинството до 410 дни (доход от които е изчислено обезщетението) ли?

Да - 18 месеца назад.
Аз плащам заплатите месец за месец в последния работен ден. За м.април подавам за осигуровките (код 5) и за данъка (код 8) с дата 30.04. Нямам никакви проблеми. Заплатите се осчетоводяват на 30.04. РКО за плащане е с дата 30.04.
Според мен 4 отделни договора, за да не се тълкува като прикрит трудов договор.
Аз съм малко по-напред от Вас. Вече имаме връчен АУАН срещу който написах възражение. Сега чакам тежката дума и всичко това за 33.56 лв. разходи, които формират данъчна загуба. Много е точна приказката "за кокошка - няма прошка, за милиони - няма закони", а уж помагат на дребния български бизнес.
Нямам идея със заличаване на д.1 и д.6 какво може да стане.
С допълнително споразумение и корекция - няма да стане. За заличаване и подаване на ново е късно. Трябват предписания от ИТ. Подайте правилния код в декларация образец 1.
Месец, два е най-чисто. Свършена работа, заместване на отсъстващ работник.
Точно заради изпуснатият срок си мислих, че трябва да са коригиращи декларациите

Няма как да коригирате нещо, което не е подадено. И двете декларации трябва да са редовни. Вижте дали има начин да се оформят документите с плащане през м.май и подаване на д.1 и д.6 до 25.06
Честно да Ви кажа аз лично бих търсила друг вариант, защото сте изпуснали срока - до 27.05. За мен и д.6 трябва да е редовна, защото кода на плащането по ГД е 4.
Трябват малко уточнения - по този ГД кога е платен хонорара? След като за ГД няма подадена д.1 и д.6 какво ще коригирате?
Когато прекратите трудовия си договор в настоящата фирма Вие прекратявате и отпуската за гледане на дете до 2-годишна възраст. В този случай няма какво да прехвърлите на бабата. Започнете в новата фирма и тогава.
за да не отварям друга тема
Вчера преведох пари на наш доставчик ..нооо  сбърках сметката и изпратих парите в сметка ,която е запорирана ....тъпа история  и сега търся начин дали мога да върна този превод ...
Моля за спешна помощ .. :wink1:

Няма начин. Пито - платено.
Ако подадете заличаване, няма да приеме новото уведомление, защото е минал 3-дневния срок. Може би на место в НАП ще се получи.
Защо да не може? Важно е да се спазят сроковете.
МОД е само за осигуровките (кл.21). В кл.29 - 472.50 лв. В кл.31 - 1635.88 лв. В кл.31 а - данъка и в кл.34 - нетното, но без обезщетението.
През тези 6 месеца на трудов договор на каква сума бяхте осигуряван? Защото така като гледам и смятам, няма смисъл да се осигурявате през фирма на приятел от финансова гледна точка. По-добре си намерете работа, работете си и получавайте заплата.