Мисля, че ако подадете в деловодството на НАП едно заявление, справка по чл.73 с всички записи и коректния код на дохода за съответното лице и опишете допуснатата техническа грешка може и да стане. Направете заявлението в 2 екземпляра
Ако болничния Ви за 45 календарни дни преди термина започва от 19.06 - имате един ден застъпване и би следвало да получавате през първата година същото обезщетение. Това на 2 не го разбрах. Няма как да сте осигурявана назад във времето на сума по-голяма от максималния осигурителен доход за съответния период. То за това се казва максимален осигурителен доход.
Подайте. За 1-цата е малко късничко, но тя все пак като адвокатка или ще си плати глобата, или ще се защити. За годишната 6-ца не е проблем - срока е до 30.04.2019 год.
Само през работодателя. Няма основание за издаване на втори болничен и подаване през фирмата.
Не знам Вие какво разбрахте, но ще обобщя това, което аз разбрах. Била сте назначена на трудов договор със срок на изпитване 6 месеца, който е бил уговорен в полза на работодателя. Той е имал право да прекрати договора Ви преди изтичане на изпитателния срок както ние казваме - от днес за утре. Имате уговорка с работодателя. За първата година сте плащали здравните осигуровки. За втората година - отново уговорка с работодателя. НОИ не плаща осигуровки.
Щом не сте назначена фиктивно, дишайте спокойно.
И какъв е въпроса?
Здравните осигуровки по ЗЗО се плащат от работодателя. Вие си плащате осигуровките лично, защото сигурно сте назначена фиктивно. Дано да не сте писали така на НОИ.
И какво ще посочите в ГДД? А субсидии?
Остана върху ДДС-то да смятате данък.
Благоевград ..... и аз не съм от Якоруда.
Никакъв. Носите си наказателна отговорност.
Какво ще посочите в декларацията?
И какво ще посочвате в Справката?
Много, много Благодаря! :give_rose:
За всичко трябва да сте подготвени.
Ако я подаваш онлайн първо потвърди част ІV.
Имам лице, което през цялата 2018 година работи на трудов договор. Еднократно е продало пшеница на една фирма, която е посочила изплатената сума в справка по чл.73. Лицето не е регистрирано като земеделски стопанин (производител). Сега му "творя" ГДД. Попълвам приложение 1 и 3 - като не регистриран с 40% признати разходи. За данъка е ясно, но се замислих за осигуровки върху тази сума от пшеницата. Ще споделите ли мнение?
Лицето уведомено ли е, че договора му е прекратен?