80% от осигурителния доход за 18 месеца назад, но не повече от нетното - болнични за общо заболяване.
За 45 календарни дни преди термина, за раждане и майчинство - 90% от осигурителния доход от 24 месеца назад, но не повече от нетното и не по-малко от МРЗ за страната.
"Реално има произведена продукция, но е фактурирал цялата през друг ЗП-физическо лице." - тогава той защо се е регистрирал и осигурявал? Сигурно другото ЗП-физическо лице е инвалид над 50% и да няма данък. Тази година не следва да се признае за осигурителен стаж.
Колеги имам нужда от помощ от приятел. Имам една работничка с продължителен болничен (вече наближават 360 дни). Заради проверките по ТЕЛК-овете (а нашия ТЕЛК е май на първо място по инвалиди) болничните и идват с огромно закъснение. Правя корекция на д.1 за м.11 и м.12. До тук всичко е Ок. Ще подавам и редовна д.6 за двата месеца с разликата в увеличение на ЗОВ (щото я водих в неплатен отпуск). Коя дата е редно да посоча на т.18 в д.6?
А може ли да се подаде на хартия или само с подпис???

Не е трудно да погледнете чл.73 от ЗДДФЛ.
Ами проследете ден за ден фактурите и дневния отчет.
За всички продажби в брой през януари ли има издадени фактури? Ако има ф-ра на стойност 133.25 лв. сигурно не е маркирана сумата.
Заявление № 7 не се носи в НОИ. Подава се от бабата, входира се в дневника и данните се посочват в приложение № 10. В досието на бабата трябва да ги има и другите документи - декларацията от Наредбата и заповед от работодателя.
Ооооо да, да. За майката № 11, защото е СОЛ.
За бабата отново се подава приложение № 10. В досието и трябва да има декларация за съгласие - приложение № 2 към чл.46, ал.3 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските (има я накрая на Наредбата) и копие на акта за раждане на детето (това мисля, че вече не е задължително, но не е грешно). Фирмата работодател на бабата издава заповед за отпуска по чл.164, ал.3.
Макар, че се замислих дали няма нещо по-различно за СОЛ и да не подведа с отговора си.
Осигурителният стаж = на трудовия
При изчисляване на трудовия стаж от .... до .... изваждате дните, които не се зачитат за стаж и посочвате години ... месеци ... дни. На стр.24 посочвате периода от .. до .., който не се признава за стаж.
Вие защо питате за бабата? Във фирмата в която работи тя няма ли ТРЗ или счетоводител? Майката СОЛ подава в НОИ в срок от 3 работни дни приложение № 10 с попълнена част ІІ - Удостоверявам следните промени в обстоятелствата - това отговорих на другото място.
Каква пропорционалност? 30 работни дни.
Какво посочвате за основание за полагане на извънреден труд в уведомлението до ИТ?
1. Има нова версия от 04.01.2019 год. - актуализирайте.
2. Проверете т.1.1 и (или) т.1.2.
Няма как да стане осигуряване за пенсия само със заявление. Трябва да се подаде ОкД-5.
"Работете" няколко дни, за да сте осигурена към датата на отпуската по чл.164 от КТ.
Във фирмата, в която Ви назначиха няма ли ТРЗ, счетоводител?
Толкова огромна ли е разликата в данъка? Няма ли как да се избегне това поредно подаване?
Какво е това "обвързваща декларация"?
И аз имам подобен проблем със заличаване, и четох в друга тема, че се подава Д1 заличваща и Д6 коригираща само със сумите на лицето. Подадох ги така и ми ги отхвърли поради разлика в Д6 -ДОО, ДЗПО и ЗО.
Не знам как се е получило при другите колеги.

Разкажете по-подробно.