В началото на септември, когато бъде представен болничният лист с дата на издаване също септември 2018 г., но с начало на нетрудоспособността 07.07.2018 г., ще може ли корекция на Д1 тогава?Сега го давам с дата на прекъсване на осигуряването 07.07.2018 г.

На какво основание ще прекъсвате осигуряването?
Най-лесно (но не твърдя, че е правилно) е да го водите в неплатен отпуск. При неплатения здравната осигуровка е в размер на 20.40 лв. Когато Ви представи болничния ще направите корекция на д.1 и ще подадете РЕДОВНА д.6 само с разликата от 4.08 лв.
След като сте начислили ДДС най-вероятно тази селскостопанска продукция не попада в обхвата на приложение № 2 или купувача не е регистриран по ЗДДС и не сте приложили обратно начисляване на ДДС? Издавате кредитно известие и със знак минус то се включва в дневника за продажбите (дано правилно съм разбрала нещата).
А какво е "Пж" и "СС"?
Какво "неплатено майчинство"?
Здравейте,
Моля за Вашата помощ, за първи път се сблъсквам с проблем за болничен, издаден от личен лекар за м.07.2018 г.- повече от 40 дни за една кален.година.Как да подам Д1 и Д6 - подадох само за проблемното лице с код З за  Д1 и код К за Д6, но системата ми ги върна като грешни. Благодаря

"Разкажете" малко по-подробно. Какво сте подали? Какво е прието?
По този начин може да бъдете освободена само с разрешение от Инспекцията по труда, защото имате закрила по чл.333 от КТ.
Четох кодекси и наредби, но имам нужда от потвърждение, че мисля правилно. Имам работничка, която освобождавам след майчинство. Има не ползван платен отпуск в размер на 49 дни. Трябва да и платя обезщетение по чл.224 от КТ. Последният месец с повече от 10 отработени дни е м.01.2016 год. Заплатата и е била 420.00 лв. и клас - 15.12 лв. БТВ за м.01.2016 год. е 413.36 лв. за 19 отработени дни. Ако правилно съм разбрала редно е да изчисля обезщетението и така: 510 / 19 х 49 = 1315.26 лв.
Има ли съгласни с мен? Други идеи?
Някой да е правил корекция на ГДД по чл.50 за стари години с електронен подпис? Имам въпроси.
А защо не се регистрирате в Англия? Нали там сте внасяли осигуровки?
Следващият месец само ще ги начислите, но няма да плащате. Наистина ли питате това?
Здравейте. Работех в една фирма 2 години. После в друга за малко - 7 дни. Сега започвам в друга, но работата е само за 2 месеца, сезонна. После ще се запиша в бюрото по труда и ще подам молба за обещетение за безработица в НОИ. Дали ще е проблем, че между двете работи имам прекъсване от 20 дни, за да получа обещетението за това на което са ме осигурявали, а не минималното?

Тези дни не са проблем. За да не получавате минималното обезщетение, трябва да не е Ваша инициативата за прекратяване на трудовия договор.
Имам ли право на обезщетение при положение,че съм студентка задочна форма на обучение? Другите "изисквания" ги покривам. :wink1:

Според мен - да.
Може също така ЗП да е избрал да се отчита по чл. 29а. Попитайте дали е такъв случая.
Скрит текст :

И какво значение има?
Какъв протокол за кредитно известие?
Отпуски при социално осигуряване
 Чл. 63. (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г., бр. 70 от 2004 г.) Държавният служител има
право да ползва и отпуски за временна неработоспособност, за бременност, раждане и
осиновяване, за отглеждане на малко дете, за кърмене и хранене на малко дете, при смърт или тежко заболяване на родител при условията, по реда и в размерите, предвидени в чл.162 - 167а от Кодекса на труда.

Това също.
Право на отпуск
 Чл. 34. (1) Държавният служител има право на редовен платен годишен отпуск.
 (2) Държавният служител има право и на допълнителен отпуск, на служебен отпуск,
на отпуск за изпълнение на обществени задължения, на отпуск по социалното осигуряване и на неплатен отпуск.

Това ми изглежда добре.
Първо трябва да се разбере дали има право на обезщетение за дете. Има ли назад във времето 12 месеца осигуряване за фонд Общо заболяване и майчинство?
Ако не е изтекъл срока на изпитване - може.
А дали ще успеете да се разболеете точно на 17.08?