Ако сега реша да подам заявление за регистрация какво да очаквам като глоби, санкции и т.н.?
Аз вече няколко години подава с ел.подпис на собственика и не съм имала проблеми. В Г2 на "качество на заявителя" посочвам "търговеца".
Колеги много съм притеснена и ядосана. Първо ще си кажа каквото ми тежи, а след това ще чакам помощ. Никога не трябва да си счетоводител на роднини, защото:
1. Не ти плащат
2. Мислят, че си им длъжен
3. Когато решиш, че е време да се разделиш с тях - се сърдят
Моя близка за периода от 01.06.2017 год. до 31.05.2018 год. е надвишила сумата от
50 000 лв. Срокът за регистрация е бил до 07.06.2018 год. Установих го днес. Нямам идея и май вече не мога да мисля как да постъпя?
Няма смисъл да чакате. Подавайте се документите в НОИ. След майчинство и 11 месеца неплатен е ясно, че Вашата база за изчисляване на обезщетението ще е МРЗ за страната за съответния период.
Обезщетението за не ползван платен годишен отпуск се начислява и плаща с последната ви заплата на датата, която е посочена в договора или на тази, на която обикновено ви плащаха заплатите.
Само данък след приспадане на нормативно-признатите разходи, освен, ако не е пенсионер по болест и има ТЕЛК с 50 и над 50%. Данъкът се плаща от платеца на дохода, ако това е фирма или СОЛ.
През месеца, в който ще получи възнаграждението по ГД осигурен ли е на друго място?
Лицето декларира, че е СОЛ и задължението за внасяне на данъка и изравняване на осигуровките е негово. Данъкът се декларира в случая от получателя на дохода с д.55 и се внася в определението от ЗДДФЛ срокове. Осигуровките се изравняват с попълване на т.1 и т.2 при подаване на ГДД за 2018 година.
Но днес е 13.06. Какво се е случило с работника от 01.06 до днес?
Здравейте, не видях отговор на следния казус - осем месеца на трудовата борса, които влизат в изчисляването на обезщетението - кой осигурителен доход се взима, този от който е изчислено обезщетението за безработица или минималния осигурителен доход. Предварително благодаря.

МРЗ за страната.
По принцип болничния лист не се подава в НОИ, а само информация.
Щом има издаден - подавайте.
За базата не се тревожете - МРЗ за страната.
Да, но Вие от м.март сте в процедура, която приключва.
Нищо няма да кажа по въпроса само пожелавам Успех!
Благодаря на всички!
Трябва да изготвя договор за паричен заем между ФЛ и едно ЕООД. Задължително ли е да има лихва върху сумата и какъв да е размера?
Да, но ГДД по чл.50 се подава по ЕГН на лицето.
Да Ви призная аз от 2 години се чудя, защо изобщо трябва нещо някъде да публикуваме, което не се обработва. Няма да е лошо да плащаме таксите след обработването, а не преди това. За мене тези хора не си гледат работата ..... и да не излизат с номера, че сме чакали последния ден.
Мой познат имаше задължения на фирмата си в размер на 7 стотинки по 3 направления - ДОО, ДЗПО и ЗОВ. За тези 7 ст. трябваше да плати на банката 9.00 лв. Това за мен е много ненормално.