За сметка за изплатена сума или за служебна бележка питате?
Може и да е вярна. Ако има плащане през четвъртото тримесечие на годината, платеца на дохода не е длъжен да удържа данък. Това става само със съгласието на наемодателя.
Да го приемете и подадете данните в НОИ.
На първо четене: декларация 6 с код 13 - не.
Трябва да подаде ГДД по чл.50.
Само да Ви попитам - преди да започнете да правите счетоводство на лице, което не подлежи на такова и има НПР опитахте ли да говорите с банковия служител и да изясните това обстоятелство ? И ако разходите на това лице надхвърлят по документи и по "счетоводни данни" данъчно-признатите 25 на сто как ще постъпите ? Аз лично не срещнах проблем да изясним това обстоятелство с банката и не ми се е налагало да създавам тепърва счетоводна отчетност .

За регистриран ЗП признатите разходи са 60%.
В случая дори може да има и да до внася.
Той счетоводния резултат приключва до т.6.1 или 6.2. Като гледам указанията за таблиците на осигурителния доход пише - за ЕТ-та дохода на ред 9.3 от част ІІІ.
Не съм го правила, но мисля, че може да подадете редовна декларация само за това лице и д.6 (също редовна) само със сумите в увеличение.
А аз разбирам, че след срока нищо не може да се направи.
Че е обикновена фирма, не е сдружение примерно.

То всички сме с обикновени фирми, но понякога стават необикновени неща :wink1:
А как постъпват тези приходи по банка? На какво основание физически лица плащат някакви суми? Това да не е ПОС устройство?
Какво означава това "фирма само със стопанска дейност"?
Обаждане от НАП.
Това за процента - той ще си го реши. Кажете му какво означава ниския процент (само за пенсия) и какво означава високия процент (и за болнични). Ако избере да се осигурява на ниския процент и се разболее ще има право на обезщетение само от трудовия договор, а като ЗП дължи осигуровки в пълен размер за времето на болничния. Осигурителният доход за ЗП за 2018 год. е 350 лева. За размера на осигуровките - има ги тук в сайта.