Наистина ли не става?
За 15 дни толкова бумаги. Като СОЛ как се осигурявате?
Аз тази година съм решила да не подавам за тях. Ще подам само за ЗП, избрало да се облага като ЕТ.
Подай я като редовна с нули. Изчакай обработката. След това отново редовна с правилните суми.
Може, разбира се. След 135 дни ще се осигури за един ден, за да влезе в кръга на осигурените за всички осигурителни случаи и след това ще подаде документи за разликата до 410 к.дни.
След прочита на тези указания оставам с впечатлението, че се подава ежемесечно д.1 за лицето, СОЛ, което се осигурява само здравно.
Декларация образец 5 „Авансово внесени социални и здравноосигурителни вноски” по Наредба № Н-8 от 29.12.2005 г. – подава се от тези самоосигуряващи се лица, когато се осигуряват само във фонд „Пенсии” на държавното обществено осигуряване и за определени периоди са внесли авансово осигурителните си вноски. Декларацията се подава до 25-о число на месеца, следващ първия месец от периода, за който са внесени осигурителните вноски и само за пълни календарни месеци с еднакъв месечен осигурителен доход.
В указанията за попълване на д.1 за код 22 е записано - за самоосигуряващи се, осигурени за инвалидност поради общо заболяване, за старост и смърт, избрали да подават еднократно декларация. Мисля, че Вие не попадате в тази ситуация.
Не изписвайте думите изцяло с ГЛАВНИ БУКВИ. Писането с изцяло главни букви се тълкува като викане, говорене на висок тон.
Защо питате тук? Влезте в сайта на НАП и проверете има ли такава възможност.
Моля Ви не "крещете".
Аз лично се съмнявам, че ще Ви приемат коригираща декларация по чл.55.
Много е неясно питането. Най-вероятно от бързане, притеснение и писмо от НАП.
Собственик с две ЕООД-та и без счетоводител?
Не. Доходът от наем не е осигурителен доход.
Няма такъв вариант - автоматично прекъсване на изплащането на обезщетение за гледане на дете до 2-годишна възраст. Вие трябва да подадете необходимите документи. Майката може да прехвърли правото на отпуската за гледане на дете през този период на друг член от семейството - бащата, баби или дядовци, ако те отговарят на условията.
От коя дата е решението за дивидентите?
Имате ли предписания от НОИ?