Не изписвайте думите изцяло с ГЛАВНИ БУКВИ. Писането с изцяло главни букви се тълкува като викане, говорене на висок тон.
Защо питате тук? Влезте в сайта на НАП и проверете има ли такава възможност.
Моля Ви не "крещете".
Аз лично се съмнявам, че ще Ви приемат коригираща декларация по чл.55.
Много е неясно питането. Най-вероятно от бързане, притеснение и писмо от НАП.
Собственик с две ЕООД-та и без счетоводител?
Не. Доходът от наем не е осигурителен доход.
Няма такъв вариант - автоматично прекъсване на изплащането на обезщетение за гледане на дете до 2-годишна възраст. Вие трябва да подадете необходимите документи. Майката може да прехвърли правото на отпуската за гледане на дете през този период на друг член от семейството - бащата, баби или дядовци, ако те отговарят на условията.
От коя дата е решението за дивидентите?
Имате ли предписания от НОИ?
Грешно е. Попълнете приложение 3, потвърдете и отново се върнете на данните на декларатора. Вижте тогава като отметнете на ГОД дали няма да се появи номера.
Подавайте декларацията без входящия номер на отчета. Много важно, какво сте стъкмили. Всяка година споря със статистика за този момент - да пишеш грешни цифри като гледаш тавана. Тази година няма да подавам за ЗП-та, които не са избрали да се облагат като ЕТ.
Има нотариален акт за учредяване на право на строеж. Физически лица (семейство) учредяват безвъзмездно право на строеж върху част от имота им на фирма. Всички разходи по сделката се поемат от фирмата приобретател. Съпругът от семейството и собственика на фирмата са братя. Какви счетоводни записвания трябва да направя за това?
Това ЗП с 60% признати разходи ли е?
Важи за всички земеделски производители на непреработена продукция без оглед правната им форма.

Не е точно така. ЗП, които се облагат след приспадане на признати разходи нямат право да преотстъпват данък.
Много внимателен прочит на чл.18 от Закона за счетоводството.
Няма логика, но това е техниката. Предлагам да излезете и след това отново.
Вземете си ПИК от НОИ и проверете в сайта им какво има подадено и платено. Вие взехте ли и представихте ли във фирмата осигурител трите болнични листа? Попълнихте ли и подадохте ли във фирмата осигурител необходимите документи за отпуска до 410-тия календарен ден?
Това условие беше обсъждано, но не е прието.