Облагаемият Ви доход или печалбата на фирмата е 3800.00 лв.?
Да не подавате д.6 като коригираща?
Тогава защо е СОЛ?
И все пак да питам - този ЗП нищо ли не е получил през 2017 година - приходи от продукция или субсидии? Защо е регистриран като такъв? Защо е СОЛ?
Като няма доходи за какво ще подава ГДД?
..... и какво ще стане с МРЗ за страната?
По време на болнични няма да получавате месечна заплата, а обезщетение за временна неработоспособност. Плащат се работните дни (без първите 3) от НОИ в размер на 80% от осигурителния доход за 18 месеца назад и е ограничено до средно нетно възнаграждение.
Всички получени през 2017 година доходи си имат място в ГДД.
Защо не платите някой лев и да Ви е мирна главата?
Лице назначено на граждански договор? А вие сте?
Ако сумата на ред 1 е 12000.00 лв. - да.
Сега направих експеримент в една ГДД по чл.50 с баркод. Попълнила съм за лицето приложение 1 (трудови доходи) и приложение 3 (граждански договор). Посочвам в приложение 10 облекчение за застраховка живот - част ІІ, ред 4, колона 3 - 1000 лв. (сумата е примерна и по-голяма от полагащото се облекчение) и веднага на ред 5, колона 4 ми се появи полагащата се сума на облекчението, изчислена от годишна данъчна основа по чл.17. Същата сума я има и в част VІІІ.
Не е задължително. Трябва да не е по-малко от МРЗ за страната.
А проверявахте ли си задълженията? Сигурно Ви стои като не внесена авансовата вноска за 3-то тримесечие и лихви.
Чл.17, чл.18 и т.н. от ЗДДФЛ.
Баланс на ЗП? Ще облагате отново нещо вече обложено?
Този болничен за дните от 29.01 до 01.02.2018 год. ще бъде издаден от доктора, който е наблюдавал бременността. Вторият болничен е грешен. Той трябва да е за 42 календарни дни. Изравняването до 135 календарни дни се прави в третия болничен.