Каква е цената на автомобила?
Няма да се отрази негативно на размера на майчинството. Относно болничните - колко и до кога ще ползвате ще го реши лекаря, който наблюдава бременността Ви. Ако след ползван болничен отново се върнете на работа преди издаването на първия болничен лист за 45 календарни дни преди термина за тези 2 месеца (по посочения от Вас пример) ще се вземе за база при изчисляване на обезщетението за майчинство осигурителния доход, върху който са внесени осигуровките.
Плащането по тези граждански договори кога е извършено?
За "онзи" месец лицето трябва да подаде декларация 7 и само да си внесе здравните осигуровки. Не се подава, а и няма как да се подаде д.1.
Приеха ли тази промяна да си работил не по-малко от 2 месеца на последното работно място?
Няма никакъв проблем да е на трудов договор на 8 часа.
Може, разбира се. Плащате по проформата и след това Ви издават оригинал.
Според мен ще има лихва.
Данък върху дивиденти се декларира от фирмата-платец. Сумата на данъка се посочва в част ІV, т.2, колона 3.
Имам фактура с ДДС за закупени материали и протокол за дарение на тези материали. Идеи за осчетоводяване? Какво се случва с ДДС-то?
Разпечатвате уведомлението и управителя да го носи в НАП.
Ще важи ли пред НАП пълномощно заверено от кмет на населено място за подписване на удостоверение за упълномощаване за подаване с ел.подпис. Дано бъда правилно разбрана :blush:
Пишете само за самоосигуряване, а нищо на посочвате за дейност.
Щом е на трудов договор - всичко ще си получи жената. Ако промени вида си на осигуряване ще е необходимо по време на болничните и майчинството да си внася в пълен размер осигуровките като ЗП. Като ЗП кандидатствала е по някоя програма?
Не, ако сумата е само в един протокол.
Носи си отговорността.