Въпросът е доста неясен, но за тези 4 дни си пуснете платен отпуск. След това ще Ви издадат болничен за 45 каленадрни дни преди термина.
На кого е електронния подпис?
Остава да опитате. Ако не посочите дата на т.3 и не дава грешка - подавате болничния. В един следващ момент ще трябва да посочите датата на която лицето придобива 12 месеца осигурителен стаж.
Не съм имала точно такъв случай, но при една проверка за възстановяване на ДДС проверяващата установи разминаване и ми прати покана за корекция. Отключиха ми периода, коригирах и проверката приключи.
Как изплатеното му възнаграждение и равно на осигурителния доход? А осигуровките за негова сметка и данъка?
Доста неточно питане. Каква е сумата по първия граждански договор? Има ли удържан данък?
Каква е сумата по втория граждански договор? Какви удръжки има?
Мисля, че трябва да се гледа месец, през който е положен труда, а не месеца на плащането.
Да се коригирам - 6 месеца осигурителен стаж осигурени за този риск.
Ще се плати. Търси се ОБЩ осигурителен стаж 12 месеца.
Като гледам към ГДД може да се приложи справка за осигурителен доход за минали години и има също така към приложение 3 и осигуровки за минали години. Всичко трябва да посочи към ГДД за 2022 година.
За 2020 година имах надвнесен данък. Разпределих го за данък и осигуровки. Няколко месеца не внасях, а приспадаха от надвнесения данък. Ако сте отметнали да остане за данъци през 2022 година ще го приспаднат. Има време до 15.07. Не внасяйте авансов данък или внесете само разликата, ако има такава.
Вчера подадох отчет в НСИ на ЗП - по новия булстат. ГДД подадох по ЕГН. Чекнах годишен отчет за дейността и в приложение № 2 посочих новия булстат. Номерът на отчета се появи след попълване на приложение № 2 и само трябваше да го потвърдя.
Така е - при прекратяване на договора.
Декларирането на авансовите вноски беше до 15.04.2022 год.
Тази част ми е най-мътна от счетоводството. Имам продаден актив на 06.06.2022 год. Кога трябва да го отпиша от САП и ДАП? Сигурна съм, че има коментари по темата, но нека да бъда извинена, че питам без много да търся. Благодаря!
Има ли Право на платена борса управител на работещо ЕООД,за което не взима мвъзваграждение

Не.
Благодаря, и аз се двоумих, ще го подам

Подайте си в НСИ декларация за разходи под 500 лева (ако е така) и подайте ГДД с разходите. Ще си спестите много главоболия.
Подайте си и ГДД само с разходите. Преди 3 години на едно ЕООД не подадох ГДД защото имаше само разходи в размер на 30-40 лева по един граждански договор. Връчиха АУАН, възразявахме ....
Много ли е грешно и неправилно, ако сметка 614 я приключа направо със сметка 123?
Едн година преотстъпвахме за сграда. Направиха ни ревизия, не признаха инвестицията и платихме данъка и лихвите. От тогава никога за сграда. Само нова техника.