В НОИ само приложение № 10. Приложение № 8 е за досието на лицето. Необходимата информация ще попълните в приложение № 10.
Да Ви кажа като гледам приложение № 7 относно промяна в обстоятелствата много нескопосано е направено. В програмата на НОИ в приложение № 10 има една т.22 (мисля, че съм я запомнила правилно) в която е записано - прекратяване на отпуска по чл.164. Може би трябва да лицето да посочи само от коя дата е промяната. То това приложение остава в досието на лицето.
Ако е приключила отпуската по чл.163 (до 410-тия ден) и веднага след нея се връща на работа - няма промяна на обстоятелства. Промяна на обстоятелствата означава да прекратиш отпуска, която все още не е приключила.
Точно така - разхода за 2017 година си е разход. За предходните - в увеличение на резултата.
Кьорав карти не играе:) В единия протокол  ДДС-то си е останало със знак плюс и се е получило интересно: нетна стойност с минус и ДДС с плюс.
През октомври имам издадени кредитни известия за отстъпка в цената за семена - слънчоглед и царевица. Тези сделки са с обратно начисляване на ДДС по чл.163 а, ал.2. Издала съм протоколи и включвам КИ в дневника за покупките само до клетка 8 а. Протоколите със знак минус на стойностите са включени в двата дневника. При проверка с програмата за ДДС на НАП ми дава фатални грешки - съществуват полета, описващи стойност с различен знак. На едната фирма подадох ДДС-то и имам уведомление за приемане. Къде греша? Защо имам фатални грешки?
След като не е ползван данъчен кредит по фактурата - не.
21 работни дни
кл.50 - ДДС за внасяне - 20 000 лв.
кл.70 - ДДС за внасяне, приспаднат - 2000 лв.
и кл.71 - ДДС внесен ефективно - 18 000 лв. (тази не е задължителна)
Не съм имала такива случаи, но според мен трябва до 2600 лева.
Разбира се, ако има осигуровки.
Май така ще направя.Все си мислех,че 30 дена им стигат.Освен това фирмата е малка и няма кой знае какво да се проверява в нея.Когато занесох документите,данъчната ми каза,че доста фирми имат проверки.Вероятно за касова наличност-нашата е 7000 лева!

Ако сте им занесли и парите поне тях си приберете :smile1:
Защо да не звъннете. Все пак от 19.09 до днес е доста време.
А колко неплатен отпуск е ползван през календарната година?
Получих и аз такова писмо - оказа се за една стотинка лихва  :blink:

Направо се извяват.
А на какво основание е внасял авансово осигуровки върху 1500 лева? Как са попълнени таблиците за осигурителния доход към ГДД?