За здравните осигуровки трябва да подадете редовна декларация с разликата в увеличение.
1. Да
2. Не - код 110000
3. Няма значение
4. Когато има пари
Според мен т.2 е най-удачния вариант.
Хайде малко да разпитам. От коя дата напуска майката? От коя дата детето ще ходи на ясла?
Зависи в каква посока е разликата.
Има подадена грешна информация. Трябва да уточните тези неща с работодателя Ви (грешно приложение). Вие получавате 50%, защото така е записано в чл.50а от КСО.
Вие да не би да не ползвате отпуск за бременност и раждане, а да работите?
Би трябвало за м.09 да сте получили 387.37 лв. за майчинството + сумата за болничния за 3 работни дни. Нямам идея защо за м.10 са Ви превели само 230.00 лв. Този трудов договор единствен ли Ви е?
Тази информация е недостатъчна за да отговоря. Сигурно си правите проверка в сайта на НОИ с ПИК. Този трудов договор единствен ли Ви е? Какъв болничен сте ползвали предния месец?
От коя дата сте по майчинство? Тази сума е за половин месец според мен.
Да.
Чл.3 (4) (Нова - ДВ, бр. 19 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г.; изм., бр. 2 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г.; изм., бр. 17 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) Лицата, осигурени само за инвалидност поради общо заболяване, за старост и за смърт, дължат осигурителни вноски за периодите на временна неработоспособност бременност и раждане, отглеждане на малко дете или при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст.
Според мен трябва да отбележите, че няма необходимост от подаване на д.6.
Ще стане, но първо подайте заличаване на прекратяването на договора на 8 часа. Изчакайте обработката. След като се появи в справката този договор, тогава подайте прекратяването на втория трудов договор.
А аз никога не чакам мейл от НАП. Подавам и след обработка разпечатвам протокола .
Защото, когато плащането по граждански договор е през четвъртото тримесечие, удържането и внасянето на данъка от възложителя се прави само със съгласието на изпълнителя.
По т.1 - не е задължително да се самоосигурява за фонд ОЗМ, но трябва да знаете, че ако се разболее за периода на болничните като СОЛ ще дължи осигуровки в пълен размер, ако се осигурява само за пенсия.
По т.2 - Не е задължително да променя вида на осигуряването, а и такава промяна се прави еднократно до 31.01.
Те да си мислят. Вие защо се тревожите?
ЕООД-то от къде получава дивиденти?
Също така се декларират и съдовете.