Ами прекратявайте го. Ако е със срок на изпитване - по чл.71. Ако не е - по взаимно съгласие. След като вече има издаден болничен за 45 календарни дни преди раждане тя ще си получи обезщетението до 410-тия ден от НОИ дори с прекратен договор.
А как е назначена?
По принцип само за съответното тримесечие, но ако съм аз ще приспадна и за предходните тримесечия, защото, ако през 4-тото тримесечие няма приходи ще има да възстановява данък.
Защо не разкажете по-подробно?
Само ще подскажа - ако сумите в д.6 са в посока увеличение - не се подава коригираща декларация, а редовна само с разликата.
Направете си справка, кое назначение е действително и заличете това, което не е.
Извинявам се, но в т.5 имам техническа грешка - сумата за 50% е 170.00 лв., а не 17 както съм посочила.
1. Майката подава заявление за прекратяване на отпуската по чл.164 от КТ за гледане на малко дете, считано от първия ден на болничния за 45 календарни дни преди термина за второто дете - срок 3 работни дни.
2. Попълва и подава приложение № 7 с промяната на обстоятелството.
3. Работодателят издава заповед за прекратяване на отпуската и в срок от 3 работни дни подава в НОИ приложение № 10 за настъпилата промяна.
4. Болничният за 45 календарни дни се подава до 10-то число на следващия месец, считано от датата на представянето му пред осигурителя. Дните за болнични се попълват така както е издаден той.
5. Майката има право на 50% от обезщетението за първото дете (в размер на 17- лева към момента) до датата на която първото дете навършва 2 години. За това тя попълва и подава приложение № 8. Осигурителят подава в НОИ приложение № 10 в същия срок, какъвто е и за болничния от 45 к.дни.
В момента сте безработна, но назад във времето имате ли 12 месеца осигурителен стаж, осигурена за фонд Общо заболяване и майчинство?
казвате,че нещата меко казано са лоши ... :smile1:
допълнителни парични вноски със срок 2017 ...

Меко казано? :hmmm:
при започване на дейността 2007 до 2009 собственика е внесъл във фирмата над 500 000 /естествено червени каси по него време / та ,ако падежа е сега за връщане на собственика ми е интересно дали ще се търси произхода на тези пари  от 2007 и изобщо дали е възможно да се върнат

500 000 лева? Много гости е имало на сватбата :wink1:
До сега нищо ли не сте му върнали на човека?
Не подавам онлайн, но погледнах приложение № 10 в програмата на НОИ.
След данните на осигурителя посочвате заявление-декларация № 7, считано от.....
След това отмятате, че подавате промяна в обстоятелствата.
Отмятате т.4 и в т.22 посочвате прекратяването на отпуската по чл.164.
На т.24 посочвате входящия номер и дата на подаденото заявление-декларация.
Така няма ли да се получи?
От както ги измислиха всеки месец попълвам тези справки при възстановяване на ДДС.
Щом може да ги покаже към настоящия момент, според мен няма проблем.
След като Ви приключи отпуската до 410-тия ден може да се върнете на работа и да получавате 50% от обезщетението за втората годинка (в момента тази сума е 170 лв.). Бабата може да се регистрира на борсата и ако отговаря на определени условия може да има право на обезщетение за безработица.
Имам изпратено експертно решение на ТЕЛК за една наша работничка с 50% трайно намалена работоспособност от 07.09.2017 год. За м.септември няма да и удържам данък по ЗДДФЛ. От м.януари до м.август тя има удържан данък. При годишно изравняване ли да и възстановя тази сума или във ведомостта за м.септември?
Добре, че нямам такива тревоги. Всички са луднали по тези каси.