Чудя се и аз какво да правя. Подготвила съм едно уведомление до НАП за всеки случай. Всеки месец съм на възстановяване на ДДС и съм на проверка.
Днес установих, че в дневника за покупки за м.юли 2017 год. съм допуснала техническа грешка. Имам митническа декларация от дата 19.07.2017 год., а аз съм посочила дата 17.07.2017 год. Дайте идеи за корекция.
Има право само веднъж на 30 работни дни, които се признават за стаж за една календарна година.
Ще подадете д.6 само за осигуровките. След като за данъка ще се ползва облекчение и няма удържан - какво ще декларирате?
Вие като пенсионер - ЕТ - може да плащате за Вас само здравни.
Неусвоените аванси трябва да се в дебита на крайното салдо.
И питането е малко трудно за разгадаване:)
Трябва. Имайте поне малко доверие на счетоводителката си.
След като е ползвал болнични една година нямам идея ТЕЛК дали има право да издава още.
Чакате решението на ТЕЛК за лице А. Лице Б продължава да работи.
Ако в решението на ТЕЛК лице А е без право на работа - прекратявате и двата договора. След това назначавате лице Б с друго основание.
Времето до решението на ТЕЛК - платен и неплатен отпуск. След това според решението ще правите необходимите корекции.
Винаги съм се чудила на 100% инвалидност. Аз имам такова лице, което е с право на работа. За мене това е "шах и мат с пешката". Може да се осигурява както си иска - да внася осигуровки за ДОО или само за здравно.
Марпанче, ако видиш отговора на НОИ там са си писали, че към 08.08.2017 работодателят още не е подал Приложение 9 за болничния.
Ооооо, да (кьорав карти не играе). Още ми е отпускарско:)
Травиален отговор. Нищо съществено. Според мен от 12.07 до днес е доста дълъг период от време за изчисляването му.

Ще Ви разкажа .... някога през октомври:)
Решихме да експериментираме и каквото стане. Не посочих сумата в кл.80. Ще мисля по-късно.
Ееееех, че много въпроси:))
1. Да облага се.
2. Ако така се облага - да приспадат се 60% признати разходи.
3. По принцип - трябва да се приспаднат осигуровките за третото тримесечие. Ако съм аз в случая ще приспадна и осигуровките за първо и второ тримесечие, ако не са приспаднати до сега.
4. Ако след приспадане на 60% разходи и осигуровките дохода е нулев или с отрицателна стойност (т.е. признатите разходи и осигуровките са повече) - нищо не се подава. Относно документирането - аз лично съм си направила една екселска таблица. Мога да ти я пратя.
Отказах се. Предадох се. Преинсталирах програмата. Всички цифри ги гледах под лупа - не става и не става. Направих ги на хартия и да си ги слагат където искат.
Имам приключила процедура з ДДС-то за м.юли (процедурата е от м.май). Сумата е 488 лева, но не искам да я посочвам в клетка 80. Може ли ако имам да внасям авансов данък за ІІІ-то тримесечие да подам искане за прихващане по чл.129 от ДОПК? Отнася се за ЗП регистриран по ЗДДС.
Имам задължителни предписания от НОИ за корекция на д.1 за м.ноември 2005 год. Лицето е започнало работа на 01.11.2005 г. Въвеждам всичко според мен правилно - на т.14 - 1, дните на 16 и 16.1 - 22, часовете - 176 и прага в т.21 - 160. Постоянно ми дава грешка в осигурителния доход. Дейност - заведение; длъжност - група 5. Ако посоча в т.21 - 165 - всичко е ок, но не трябва да е тази сумата. Идеи?
Ако сте на борса - няма да получавате тези 50%. Документи ще трябва да подадат от старата и от новата фирма.