За кое облекчение за Зстоп. ли?

Да. По чл.189б от ЗКПО.
Колеги нещо се обърках с годините. При преотстъпване на 60% от данъка за 2021 година, през кои години мога да направя инвестицията.
Пример - преотстъпен данък 50 000 лв. Трябва да инвестирам най-малко 100 000 лв. През кои години имам право да направя тези инвестиции?
Аз четох, че мога през 2022 и 2023 години, но ми казаха, че мога да направя инвестиция и през 2021 година. Търся да прочета нещо в тази връзка.
"Монетата" винаги има две страни. Ако ми плащат, защо да не си гледам работата. Ако не ми плащат, защо да я върша тази работа. Този собственик на ЕООД чак след 1 година ли се поинтересува и разтревожи за счетоводното обслужване?
Как се опитвате да подадете болничния? ООД-то има ли електронен подпис?
Болничният трябва да се подаде през ЕИК на ООД-то.
Как съдружника да има ЕИК?
И аз се начислявам разликата следващата година е не правя корекция на ГДД. За 2020 и 2021 година нямам разлика, защото изчаквам плащането на субсидиите и начислявам точната сума (само без субсидиите за финансова дисциплина).
След като получавате наема от ОД Земеделие, най-вероятно тази земя е бяло петно (т.е. нямате сключен договор с арендатор). Това си е приход. Не се преобразува. На кого ще издадете документ? За разпределението на земите ОД Земеделие издават заповеди за масивите и наема. На база на тази заповед си осчетоводявате наема. Ако имахте сключен договор с арендатор щяхте да издадете фактура.
Какво толкова Ви притеснява този един ден. Освобождавате я от 29.05.2022 год. Плащате обезщетение за неползван платен отпуск по чл.224. Сключвате нов договор на 30.05, подавате уведомление в НАП. Започва работа на 31.05.2022 год. и след това отпуска по чл.164.
След като в старата фирма приключва отпуската по чл.163 (ползва се в пълен размер) нищо не се подава от там. В новата фирма - назначавате, отработва няколко дни (преди беше достатъчен и 1 ден) и подава необходимите документи за отпуска по чл.164 - гледане на дете до 2-годишна възраст.
Как по-точно прехвърля персонала? По чл.123 от КТ?
Трябвало е при промяна на авансовата вноска за второто тримесечие да чекнете и трето тримесечие или да подадете нова декларация за третото тримесечие. Сега най-вероятно за третото отчита нула и сумата стои като надвнесена. При подаване на ГДД за авансово внесени ще посочите първо и второ тримесечие. Законен рекет - ще имате повече лихви. Кой може да прогнозира каква ще е печалбата за следващата година?
Мога ли да ползвам услугата „Подаване на декларации, документи и данни“ с ПИК, ако съм представител на дружество с ограничена отговорност?

Не. Към момента услугата е достъпна само за физически лица.

Това открих в НАП.
До сега как са подавани? Аз имам ПИК и подавам, но е ЕТ.
Не, с ПИК не може.

Тогава за какво е този ПИК?
НАП ел.услуги (новия портал) - вход (горе в дясно на екрана) - с ПИК - в тъмната лента има - услуги - осигуряване и трудови договори - приемане на декларации обр.1 и 6 - подаване
На основание чл.118, ал.3 от КТ работодателя може едностранно да увеличи трудовото възнаграждение. И да изготвите ДС, считано от 01.04.2022 год. за тази работничка ще приложите промяната от 26.05.