Може да е родила с операция. това не означава, че е тежко болна.
Никъде не пише, че майката е тежко болна.
На майката е издаден (ще бъде издаден) болничен за раждането на детето за 42 календарни дни. По този болничен тя ще получи обезщетение от НОИ. Как  да се издаде болничен на бащата отново за придружаването? Какво ще стане с болничния за раждане на майката?
Според мен отказа е основателен.
Предполагам, че 15.03.2018 год. е датата на термина Ви.
Ако е така - ще се застъпят и децата ще са породени.
Първият болничен за 45 календарни дни за второто дете ще е от 29.01.2018 год.
За да получавате през първата година от второто майчинство същия размер трябва към датата на издаване на първия болничен за 45 календарни дни да ползвате отпуска по чл.164 от КТ за гледане на дете до две годишна възраст.
Можете да работите в новата фирма на втори трудов договор. От първата фирма ще си получавате обезщетението, след като детето не ходи на ясла.
За да подадете приложение № 10 в НОИ трябва да имате подадени документи от майката. Да издадете заповед за отпуска.
На това вече отговорих.
Няма начин. Подавате заявление за прекратяване на отпуската по чл.163 - за гледане на дете и ползвате болничен - 45 календарни дни преди термина. Защо решихте, че ще получавате по-малко пари? При Вас децата ще са породени и ще получавате толкова колкото за първото дете. Дори не знам с новите промени дали няма да имате право и на 50% от първото дете.
Няма такова нещо - казано е нетни приходи. Какво значение имат признатите разходи.
Подадена или не е подадена информацията в НОИ?
Във Вашия случай второто майчинство ще се изчислява от нова база - 24 календарни месеца, предхождащи месеца на началото на отпуска поради бременност и раждане.
Не е удачно да ползвате неплатен отпуск, защото при него за база ще послужи МРЗ за страната (която в момента никой не знае каква е тя - беше 460.00 лв., но я отмениха).
Най-удачния вариант според мен (не ангажирам никого с моето мнение) е да ползвате платения отпуск и след това да си вземете болнични до първия за 45 календарни дни преди термина.
Под 100 хил., Под :)

Ооооо, Да бе..... под 100 хиляди. Колко ли под 100 хиляди?
Няма защита щом е срочен договор. С изтичане на срока я освобождавате.
На патент с нетни приходи от 100 000.00 лв.?
Сигурни ли сте?
Браво за новата справка 1 Сега да направят подобна да можем да виждаме издадените фактури от доставчици, че там е.......

.... и след това ще сме безработни и ще си "въртим" синджирчето :wink1:
Има я наистина. Излизат дивиденти, данък дивиденти, ренти.
Ами коригирайте я. Имате време.