Мисля, че няма проблем да ползвате болнични, ако се налага.
Докторът, който следи бременността Ви трябва да прецени.
В каква посока е промяната на сумите в д.6?
Тези 5 хил.лв. къде са в другата страна на баланса? С ел.подпис на нейния съпруг - пълномощно сигурно ще трябва.
Еееее чак пък ревизия за надвнесени суми.
Ако ползвате ел.подпис надвнесената сума има ли я като остатък?
Може да внесете разликата (ако има такава) или ако надвнесената сума е достатъчна - нищо не превеждате. Няма нужда от искане или проверка.
Само да не сте я ползвали тази сума и за друго плащане и да сте пропуснали този момент.
Alex76 съжалявам да чуя че сте и вие сте минали през този кошмар, а моя проблем е че, трябва да взема майчинството и да работя на втора работа за да излиза малко от малко сметката в края на месеца.

Не правете нищо прибързано. Добре проучете нещата, за да не се окажете в края на месеца без тези 460.00 лв.
А на Вас n_alex76 пожелавам със здраве да ползвате майчинство с обещетение на база осигуряване на МРЗ от скапан български работодател.

За това изказване сте сбъркали форума. Ние само се опитахме да помогнем.
Ако съм аз ще си отчета оборота за м.май заедно с тези 600 лв. След това в м.юни ще сторнирам със знак минус 600 лв. от отчет продажби м.май и ще осчетоводя фактурата (без да претендирам, че е правилно - ще си запиша за тази врътка да не се чудя).
Няма никаква логика за този отказ. Ако вие имахте задължение към фирмата доставчик - тогава да. Да си търсят длъжника.
Видя ми се питането доста дългичко и не стигнах до края, а четох по диагонал :wink1:
И отговора ми е като прочетеното :smile1:
При граждански договор няма осигуровки за фонд Общо заболяване и майчинство. База - 0.
Работодателят ще Ви плати 70% от брутно трудово възнаграждение, а НОИ - 80%, изчислени от осигурителния доход за 18 месеца назад, но не повече от среднодневно нетно възнаграждение.
В момента има нови промени свързани с майчинството, но едва ли са разрешили ползването на отпуска за гледане на дете след навършени 6 месеца от бащата и прекратено трудово отношение на майката.
В чл.45 б, ал.5, т.8 от НРВПО е посочено, че отпуската на бащата се прекратява, когато трудовото правоотношение на майката е прекратено.
Алинея 2 от чл.92 няма точки.
Погледнете чл.92, ал.3, т.2.
Този болничен ще Ви го издадат от болницата, в която сте родила. Ще го представите на работодателя, а той в НОИ. След това ще има още един болничен. Той ще бъде издаден от личния лекар на детето.
Не е късно, разбира се. Може от болницата да са Ви казали кога да отидете да го вземете, но в момент на емоция да сте пропуснали това.
Трябва да Ви издадат болничен за раждане от 24.05.2017 год. за 42 календарни дни.
Също так бащата на детето има право на 15 календарни дни. За тях трябва да се издаде документ, в който да е видно на кой дата детето е изписано от болницата.