Ако Ви натоварвам, се извинявам.

Не, не, моля Ви. Ако така е изглеждало написаното от мен, съжалявам.
Аз наистина питам за болничните.
Какво направихте с първия болничен за 45 календарни дни преди термина?
А с болничния за раждане от 24.05.2017 год.?
Във фирмата, в която сте назначена на трудов договор няма ли счетоводител, ТРЗ?
Да и какъв е въпроса Ви?
Допълнително заплащане без да се облага? Няма такова нещо.
Реших да "напусна" през април. Последен ден в осигуряване 10-ти - в първото квадратче на т.15 и да започна от 25-ти - във второто квадратче на т.14. Получи се. Според мен, ако длъжността е същата - в една декларация.
Документи - никакви. Връща се на работа, ползва платен или неплатен отпуск.
В това ЕООД има ли назначен управител?
Здравейте, имам следния въпрос. Някой може ли да ми каже за периода, в който съм била по майчинство първата година, за изчисляването на болничния МРЗ ли се взема или сумата, от която се е изчислявала сумата на майчинството?

Не разбрах какво искате да изчислите?
Ако майката се връща веднага след приключване на отпуската по чл.163 от КТ каква промяна на обстоятелства?
Заповедта по чл.163 от КТ след третия болничен не винаги е до датата на първия РД. Вземате си едно календарче и от първия ден на първия болничен (този за 45 календарни дни преди термина) чинно си отброявате 410 календарни дни. Заповедта е до тази дата (включително).
1. При раждане преди термина ще се застъпят дни от първия болничен (за 45 календарни дни преди термина) и болничния, издаден от болницата за раждането. Тези застъпени дни се дават в третия болничен.
2. При раждане на датата на термина - чудесно.
3. При раждане след датата на термина ще има "дупка" между болничните. Тези липсващи дни се допълват с още един издаден болничен от доктора, който е проследявал бременноста. Също в третия болничен ще изравнят дните (той ще е с по-малко дни).
Общо календарните дни от трите (четирите) болнични листа ще са 135.
За шофьор на 5 часа - допълнително споразумение подписано от двете страни.
За портиер - втори трудов договор по чл.110 от КТ.
Не. Водещо е ЕГН-то. Променете фамилията в д.1.
А защо няма право на обезщетение?
Интересно ми е при изчисляване на обезщетението НОИ не правят ли справка за лицето. Разчитат само на това, което е посочено в приложение 9.
С код 1. Всички осигуровки. Може да ползва облекчение за данък, ако е с 50 и над 50% инвалидност.
Малко се съмнявам, че въпроса е за тази тема, но ще съм благодарна на всеки, който сподели мнение. Трябва да изготвя заповед за една фирма и да назнача лице, което да следи и отговаря за срока на годност на хранителни продукти. Фирмата има заведение. Тази заповед я искат от Агенцията по храните. Някой да има идея какъв нормативен документ да посоча?
Сега ако направите справка в сайта на НАП на действащите договори - този договор ще липсва, защото е прекратен. Когато заличите прекратяването, договора ще се появи в справката на активните към момента. След това заличавате и назначението. Трябва да посочите всички данни така, както са в предходните уведомления, а само на т.1 се посочва 2.
Мисля, че не е проблем, но трябва да се спази поредността.
Първо заличавате подаденото уведомление за прекратяване на договора и след това заличавате подаденото уведомление за назначаване. Запишете си в документите, че лицето не се е явило на работа.