Мисля, че ще стане щом ПИК-а е на фирмата.
Да, взема се под внимание при изчисляването. Вземете си ПИК от НАП и си следете нещата, както в НАП, така и в НОИ.

И как се взема под внимание след като лицето не работи от 05.03.2022 год.?
Точно така - като СОЛ ще се осигурява само на разликата до максимален осигурителен доход.
Нещо не ми се получава питането. Годините ли са грешни?
120% надценка или 20%?
Преди време съм я правила тази гимнастика, но нямам идея сега дали ще се получи. Първо си инсталирате програмата (най-новата версия 14.04). В копираната папка DATA трябва да имате един файл - BULNOK. Този файл ще прехвърлите в папка DATA на инсталираната програма на новия компютър.
Посочвате болничния така както е издаден. На т.9 от приложението в табличката за м.май ще посочите работните дни за плащане от 26.05 до 31.05, ако първия болничен за бременност вече е подаден в НОИ.
Не покривате загубата с неразпределената печалба от минали години. Пренасяте загубата от 2020 год. и намаляте печалбата за 2021 година.
Напишете, че дължимият данък е с минимален размер, че е платен в едно с лихвите още с подаването на ГДД - нещо от този род.

Така ще е. Малко локуми .....
Мисля, че първия месец нямате право на ускорена процедура, защото се правят 2 справки - за относителния дял и за облагаемите доставки със ставка 20% за последните 12 месеца.
Данъкът е 69.00 лева. Има нарушение - спор няма. ГДД е подадена на 11.05.2022 год и на същата дата е внесен денъка и лихвите.
Благодаря колеги!
Ще стъкмя нещо, за да съм готова.
Колеги, някой ако има възражение срещу акт, може ли да ми го прати. В действителност има нарушение - късно подадена ГДД по чл.50. Данъкът и лихвите са платени веднага. Ще се надяваме на по щадящо наказание (глоба).
Аз ползвам програмата на НОИ и от т.15 до т.23 отпред имам квадратче, в което се слага отметка.
Само искам да допълня, че при изчисляване на болничен има ограничение до нетното възнаграждение. Т.е. 80% от осигурителния доход, но не повече от среднодневно нетно възнаграждение. Ще дам пример с цифри (за цял месец в болнични от НОИ) - осигурителен доход 1018.30 лв. х 80% = 814.64, но няма да получи лицето толкова, защото нетното му възнаграждение е 790.18 лв. (взела съм за база само един месец, но принципа е същия и за 18).
Кои сметки не Ви излизат?
Според Вас може ли регистриран ЗП (пчелар) временно да прекъсне осигуряването си?
Нищо не подавате след като е ползвала отпуската по чл.163 до последния ден.