Питането е доста неясно. Според мен физ.лице е дало 50 000.00 лв. на юридическо лице (най-вероятно физ.лице е собственик на ЮЛ). ЮЛ издава фактура за консултански услуги и получава плащане по фактурата - 54000.00 лв. 50000.00 лв. не са разход, а заем.
Марпан според мен това може да го водиш като оборудване напълно самостоятелно. Не машина, не стопански инвентар, а оборудване. Категория 2 в ДАП. Щом питаш значи стойността му минава прага на същественост. Щом питаш значи може да съществува самостоятелно и да се сменя от машина на машина.
:good:
Не, не. Това е част за сеялка, но може да се продаде самостоятелно ....
Каква категория според Вас е дозиращ барабан за слънчоглед?
Аз не подавам онлайн, но когато носих приложение 10 в НОИ за такъв вид отпуск не съм представяла документ от болницата. Той се съхранява в досието на лицето към заповедта за отпуска.
Нямам идея как ще е, но според мен - няма да има отстъпка и ще има и лихва.
Не ползвате ли декларация с баркод? Много е добра.
В приложение № 3 няма част ІV. В част ІІІ ще посочите данните за фирмата, изплатила дохода с код 307.
При нас плащането е в последния работен ден от месеца. Начислявам ги и плащам в един ден.
Здравейте,
има ли някаква опция за майки, които се връщат на работа преди изтичане на първата година майчинство, да прехвърлят правото на обезщетение за отглеждане на дете на баба пенсионер?

А ако веднъж се прекъсне обезщетението преди изтичане на първата година може ли да се прехвърли на бабата обезщетение за втората година?

Благодаря предварително!

Преди изтичане на първата година може след 6-тия месец на детето да прехвърли отпуската само на бащата.
На баба може да се прехвърли отпуската до 2-годишна възраст, след изтичане на 410 календарни дни (т.е. след първата годинка), но при условие, че тази баба е осигурена за фонд Общо заболяване и майчинство към датата на прехвърлянето. При баба пенсионерка - може да гледа детето при добро желание от нейна страна без право на отпуска.
Всички плащания за данъци и други плащания към централния бюджет се превеждат по банкови сметки на съответните териториални дирекции на НАП, като за всички тези преводи се прилага код за вид плащане 11 00 00.
Не. Вие нямате право на отпуска за гледане на дете и няма какво да прехвърлите на майка си.
След като Ви коригираха резултата, взеха ли данъка и лихвите?
Извинявам се! Пропуснах момента с регистрацията по ЗДДС.
За тези доходи - различни от производство на непреработена земеделска продукция какви документи има оформени? ЗП-то е издало фактури? Ако бяха оформени граждански договори със сметки за изплатени суми и служебни бележки - нямаше да има проблем с приложение № 3.
Период за упражняване на правото на приспадане на данъчен кредит
Чл. 72. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Регистрирано по този закон лице може да упражни правото си на приспадане на данъчен кредит за данъчния период, през който е възникнало това право, или в един от следващите 12 данъчни периода.
65 лева няма до променят кой знае колко отчетите в НСИ. Там се работи в хиляди. Все още сте в срок да ползвате ДДС-то през м.02.2017 год.
Здравейте Колеги,
Искам да попитам Има ли право на обезщетение по чл.222, ал.1 от КТ /  за 1 месец за оставане без работа след уволнение/ лице което е било освободено по чл.328, ал.1, т.10 от КТ / пенсионер/?

Не.