Ами като не знае да вземе и да по прочете малко. Хубава работа! Не знаела и готово.
Другият вариант е да "продадете" повече череши за по-голяма сума :wink1:
Защо на Ви назначат на длъжност с изпитателен срок и след два месеца да Ви прекратят трудовия договор по чл.71 от КТ,  ще имате право на обезщетение.

А как разбрахте, че ще има право на обезщетение?
В ГДД данъчната основа на ред 1 от част ІV ще е 0.00 лв.
На ред 7 - 17.78 лв (авансов данък) и ще има надвнесе данък - на ред 9 - 17.00 лв. (закръгля се на цял лев). Ако искаш да ти го възстановят отбелязваш това на ред 9.1 и посочваш банкова сметка. Мисля, че ако не го поискаш може би ще остане като надвнесен и ще се ползва за следващата година.
При самоосигуряващите се лица няма вноска за фонд Безработица.
Може ли цифрички?
Голяма ли е разликата в данъка?
А през четвъртото тримесечие не получи ли субсидии?
Нищо не разбрах от това питане.
Какво обезщетение искате да получавате, след като сте безработна?
От кога сте безработна?

п.п. От два дни само аз Ви отговарям. Защо не ми пишете на лични и да не занимаваме аудиторията?
Когато и изпълнено, а не когато е платено.
Само ще добавя - за четвъртото тримесечие данък по граждански договор се удържа от платеца на дохода само след писмена декларация за съгласие от лицето.
Задължително трябва да бъдете назначена ПРЕДИ издаването на болничния за 45 дни преди термина. За да получавате обезщетение до навършване на 2-годишна възраст на детето, трудовия договор трябва да се прекрати след този период.
По време на майчинството се дължат само здравни осигуровки. Плащат се от работодателя. В случая - Вие ще си ги плащате на работодателя - той на НАП.
Все пак става дума за услуга - "водене" на работа.
За ГД ДДФЛ не се подава с Д6 , а с Д55 . Ако следваме правилото следва да направите корекция на Д6 или да я заличите, ако е съдържала само данъка по ГД , а Д55 да се подаде - вече със закъснение и може би глоба. Вие преценете да оставите нещата така или да ги приведете в ред. :smile1:

Защо да е късно за д.55? Чак пък и глоба?
Все пак става дума за четвърто тримесечие - може и без д.55.
Ще следите сайта на НАП и Вие трябва да си обновите програмата.
Защо се изненадвате? Когато има болничен и първите 3 работни дни са за сметка на работодателя - 70% - осигуровките се изчисляват върху БТВ (+ тези 3 дни), но не по малко от минималния осигурителен доход за длъжността. Брутното възнаграждение на лицето пада под минималния и затова на т.21 си иска 220 лв.
Здаравйте колеги , нали за последното тримесечие на 2016г. земеделските производители на дължат авансов данък и не подават Декларация по чл.55 ЗДДФЛ на основание чл.67 ал. 3 ЗДДФЛ . Довнасянето става с подаването на ГДД за 2016г.

Нали, нали.... навън вали:))
Не се подава, не се плаща данък. С ГДД.
Направо съм разбита. За какво ви 27.12.2017 година?
Какъв януари? Какви 5 лева? Днес е едва 11 януари.