КСО:
чл.40 (5) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2000 г., бр. 112 от 2003 г., бр. 105 от 2006 г., предишна ал. 4, бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г., изм., бр. 99 от 2012 г., в сила от 1.01.2013 г.) Осигурителят изплаща на осигуреното лице за първите три работни дни от временната неработоспособност 70 на сто от среднодневното брутно възнаграждение за месеца, в който е настъпила временната неработоспособност, но не по-малко от 70 на сто от среднодневното уговорено възнаграждение.
Този болничен е с причина - общо заболяване?
Защо е само 1 ден за сметка на работодателя?
Нямам идея за стажа от Англия. Може би ще искат някакъв документ, за да го признаят. При изчисляване размера на обезщетението от доход 18 (24) месеца назад - няма смисъл от висока заплата. По-добре паричките за осигуровки да си ги спестите и да си помагате при отглеждане на бебчо.
В указанията за попълване на уведомления е записано, че т.8 не се коригира. Първо се заличава и след това ново уведомление. Не правете това, защото след това няма да успеете да регистрирате договора. Подавайте д.1 с необходимия код за втори трудов договор. Трябва предписания от ИТ.
Не съм сигурна, но мисля, че няма да се вземе предвид осигурителния доход от Германия. Най-вероятно - МРЗ за страната (България).
Да си платите осигуровката и лихвата, а преведената сума (ако няма назначени работници с осигуровки за ДЗПО) да си ги поискате като не дължими. Ако има работници - за следващи плащания.
Осигуровките може да са платени в срок, но ако са влезли в общия кюп, може да са погасили други задължения и е станала една работа да не ти е работа.
Може ли малко повече информация? Все пак трябва да има обвързване на осигуровки и д.1. Защо се налага промяна на размера на осигуровките и данъка?
Как така само д.6? А д.1?
А колко от тях се признават за трудов стаж? 1 година или 6 месеца?

6 месеца + 5 месеца от другия родител = 11 месеца
Този регистриран ЗП какво произвежда? Защо само за субсидии?
ГДД по чл.50 от ЗДДФЛ се подава до 30.04 на следващата година.
Само лихва. Как да я сметнем след като не знаем Вашата приятелка кога ще има пари да внесе ДДС-то.
Направих коментар за данъка, а не за здравните осигуровки.
След като няма сума за данък, разбира се, че няма да има такава колона. Остана да декларираме и нули.
Бащата има ли необходимия стаж, за да ползва отпуска за гледане на дете?
Да до 10-ти ноември.
Отпуската ще е от 04.10.2016 год. до 01.10.2017 год.
Защо ще подавате на хартия? Програмката на НОИ не е лоша.