Еееее. Защо два пъти питате едно и също.
И аз си мисля, че питането е за обезщетение за гледане на дете. Нямате право за този промеждутък, през който сте безработна.
В д.1 - при корекция попълвате това, което трябва да е, а не разликата. Попълват се всички клетки. За д.6 е така - само разликата в увеличение. Подава се редовна декларация.
Не. Направете корекция следващия месец. Водещо е ЕГН-то.
Като му направихте тест с дрегер не оформихте ли един протокол с дата и час на проверката?
(5) (Изм. - ДВ, бр. 64 от 2000 г., бр. 112 от 2003 г., бр. 105 от 2006 г., предишна ал. 4, бр. 100 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г., изм., бр. 99 от 2012 г., в сила от 1.01.2013 г.) Осигурителят изплаща на осигуреното лице за първите три работни дни от временната неработоспособност 70 на сто от среднодневното брутно възнаграждение за месеца, в който е настъпила временната неработоспособност, но не по-малко от 70 на сто от среднодневното уговорено възнаграждение.
Приложение № 12 е малко по-надолу - за 2015 година.
Вие ползвате отпуска за гледане на дете на основание подадени документи по стария ред (преди 01.01.2016 год.) и затова трябва това приложение - за промяна в обстоятелствата.
Трябва да подадете заявление за прекратяване на отпуската за гледане на дете до 2-годишна възраст. За 50% от обезщетението - приложение № 8 (от сайта на НОИ - за потребителя - формуляри - майчинство).
Заверено копие на заповед за прекратяване на отпуската по чл.164 искаха преди 01.01.2016 год.
Доходът на СОЛ - пропорционално на дните.
Здравейте,
Бих искала да попитам при напускане по чл.325ал.1т.5 - при завръщане на замествания титуляр, дали обезщетението, което ще получава лицето ако се регистрира на борсата е както при напускане по взаимно съгласие?

Не е. Обезщетението е в размер на 60% от осигурителния доход за 24 месеца назад, а времето през което ще се получава обезщетението се определя от общия осигурителен стаж с осигуровки за фонд Безработица.
В д.1 посочвате последен ден в осигуряване. Това означава, че датата на прекратяване на договора е следващия ден.
Нима има разлика между двете дати?
Аз имам проверка на фирма, собственост на руски гражданин. Нямала е никога дейност, няма ДДС регистрация, но има лек автомобил за 42хил.

И да се чуди човек за какъв ... е регистрирана тази фирма.
Няма да можете. Сигурно ще трябва да се мине през ИТ. Не се разрешава корекция на т.8. Първо се заличава и се подава ново уведомление. Но след като заличите грешното уведомление НЯМА начин да подадете ново с правилния код на т.8, защото е изтекъл срока.
А Вие как разбрахте, че са на втори трудов договор?