Браво на Вас. Трябва да искате по 2 броя болнични - за работодателя по трудов договор и за ЕООД-то. Ще получавате обезщетение, изчислено от осигурителния доход за 24 месеца назад по двете осигурявания. След изтичане на 410 дни няма начин да получавате 2 обезщетения. Ще получавате само обезщетение по трудовия договор.
Здравейте, аз съм в болничен, работех на две места, но ТД изтече на 01.07 и остана само самоосигуряването. Доходът от ТД ще ми влиза ли в определянето на паричното обещетение?

Да.
След като договора Ви ще е прекратен с изтичане на срока след издаване на първия болничен за 45 календарни дни преди термина, Вие ще получите обезщетението си от НОИ до 410-тия календарен ден (това е около първата годинка на детето). Трябва да потърсите фирма след изтичане на тези 410-т дни.
Няма гратисен период. Нека да си стоят данните в червено. Вие си подайте д.1, платете си осигуровките. Може 1 година да нямате нужда от документ, издаден от НАП.
Може да е освободен от 19.07.
А от коя дата е освободено лицето? Вие отзад - напред ли работите?
Дайте валутата като аванс на шефа и той да ги върне в лева.
Не се носи приложение № 8 в НОИ. Входирайте го в дневника за болничните и посочете номера и датата на подаването при Вас.
Незнам какво разбирате под "плаваща"!

А какво е това "плаваща"?
И аз имам подобна грешка и то в 4 месеца. Мисля да подам уведомление на основание чл.126, ал.3, т.2 от ЗДДС като наблегна на "няма промяна в резултата", на хартиен и магнитен носител.
Добре де те я освобождават по чл.328, ал.1, т.1 от КТ - закриване на предприятието. След 16.02.2017 год. тя пред кого ще претендира за обезщетение? Луда работа.
Но това лице не е болно. Ползва отпуска по чл.163 от КТ.
Как го разбирате това : служителката  ще получава обезщетението до 16.02.2017г. чрез работодателя?
Разбира се, че се дължи обезщетение. Също така се дължи обезщетение за не ползван платен отпуск.
А предизвестие има ли връчено?
Трябва да има декларация от двамата родители, че дават съгласие за ползване на отпуск за гледане на дете от бабата - приложение № 2 и 3 към чл.46 от НРВПО (има ги в края на наредбата).
И внасяш данъка до 31.07.... (този път е до 01.08.)
Вие нали сключвате договора на 20.07? Това е датата, която трябва да посочите в поле - дата на сключване.  Нямам идея какъв е образеца на трудовия договор, който ползвате, но би следвало да се посочи, че лицето ще започне работа на 21.07. и последен ден по договора е 20.01.2017 год.
За кое изчисление питате - за дните или за парите?
Не питайте нас. Говорете със счетоводителя. Няма "по принцип".